Kansitaide Replosion
The Resting Place of Illusion
CD
[ DysFunction Records ]

( 5 )
01. Carillon
02. Resting Place of Illusion
03. Your Shame
04. The Unknown God
05. Starless Nights
06. Turn the Page
07. Push Me Down
08. The Fallen Gates
09. Ice Queen

Hillopurkki, jolla italialainen Replosion on selvästi käynyt, sisältää aineksia varhaisista Dream Theaterista ja Fates Warningista. Makua ei ole pyritty jalostamaan millään tavoin, vaan yhtye on pysytellyt melko turvallisesti hyväksi havaittujen tyylikeinojen toistamisessa ja jäljittelyssä.

Musiikillisesti ja soitannollisesti tutuissa ja turvallisissa ratkaisuissa pitäytyminen ei ole ollenkaan huono juttu, sillä yhtyeen kappaleet ovat varmasti mieluisia niille kuulijoille, joiden mielestä Dream Theaterin ideat ovat pöhöttyneet vuosien mittaan liikaa. Rakenteiltaan ja instrumentaatioiltaan huikeimmiksi saavutuksiksi nousevat levyn tempaisevan tarttuvan nimikappaleen ohella kunnianhimoinen The Unknown God. Omaleimaisuuttakin yhtye esittelee jylhillä Mellotron- ja Hammond-soundeilla koristelluissa Starless Nightissa  ja Turn The Pagessa, mutta kovinkaan kauas progemetallin oppikirjamaiselta polulta Replosion ei uskaltaudu lipeämään.

Melko tavanomaisen sävellysmateriaalin sijaan Replosionin suurimmaksi kompastuskiveksi muodostuu laulusolisti Fil Palmer, joka omaa joko mielettömän suuren itsevarmuuden tai tyylitajun puutteen, sillä keskitasoa heikommista laulajanlahjoistaan huolimatta hän on astunut näinkin vaativan kappalemateriaalin tulkiksi.

Dream Theaterin ja Symphony X:n kaltaiset yhtyeet ovat viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana hemmotelleet progemetallifanit jo sen verran piloille, ettei kuulijakunnan enää tässä vaiheessa pitäisi kärsiä uusista tulokkaista, jotka jossain suhteessa laskevat jo asetettua rimantasoa. Eihän?18.08.2012, Kalevi Heino
http://www.replosion.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1490
Palaa »