Kansitaide Profusion
RewoTower
CD
[ ProgRock Records ]

( 8+ )
Osta CDON:ista
01. Ghost House
02. Taste Of Colours, Pt 1
03. Taste Of Colours, Pt 2
04. Treasure Island
05. So Close But Alone
06. Tkesh
07. Chuta Chani
08. The Tower, Pt 1
09. The Tower, Pt 2
10. Turned To Gold
11. Dedalus Falling

Kesto: 55:09

Italialaisista ja georgialaisista muusikoista kasatun Profusionin käyttämän oppikirjan lähteitä ei liiemmin tarvitse arvuutella. Jo avauskappaleen Ghost House aikana mieleen nousee väistämättä Nick D'Virgilion aikainen Spock's Beard, eikä samoilta apajilta liueta kauas väkevää avausta seuraavalla Taste of Coloursilla.

Silkaksi Spock's Beard -kopioksi Profusionia ei voi kuitenkaan lytätä, sillä levyn edetessä yhtye ripottelee musiikkiinsa Derek Sherinianin muokkaamaa fuusiota (Treasure Island) ja latinovaikutteita (So Close But Alone) sangen tuoreen näkemyksen omaavalla otteella. Latinovaikutteet, joita kuullaan erityisen paljon levyn puolivälissä, saattavat paikoitellen kiristää puritaanisimpien progefanien makuhermoja, mutta melko yllättäen Profusion osaa myös tehdä kuulijoiden leuat auki loksauttavia väistöliikkeitä, jotka palauttavat kiekon takaisin raiteilleen.

Yksi tämäntyyppinen väistöliike kuullaan Chuta Chanissa, joka naittaa upeasti Mustanmeren traditionaalisia sävelmiä lennokkaaseen progemetalliin, nousten kevyesti kiekon kohokohdaksi. Tästä eteenpäin matka jatkuu amerikkalaishenkisemmän nykyprogen äärellä, mutta Chuta Chani on jo ehtinyt jättää jälkeensä niin lähtemättömän vaikutuksen, ettei mikään sen jälkeen kuultu pysty sitä enää pilaamaan.

RewoTowerin perusteella Profusionin vahvuudet piilevät ryhmän vaikuttavassa tyylitajussa yhdistää amerikkalaistyylinen neoproge etnisempiin musiikkimuotoihin ja ennen kaikkea vahvakärkisessä sävellyskynässä. Kun vielä levyn tuotantopuolikin on täysin kohdillaan, voidaan tämän levyn kohdalla puhua yhdestä parhaimmista julkaisuista, jonka ProgRock Records on tänä vuonna pukannut ulos.21.08.2012, Kalevi Heino
http://www.myspace.com/profusionrock Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 1480
Palaa »