Kansitaide Safety Fire, The
Grind The Ocean
CD
[ InsideOut ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Huge Hammers
02. Floods of Colour
03. DMP (FDP)
04. Anomolous Materials
05. Animal King
06. Circassian Beauties
07. Sections
08. Seagraves (Instrumental)
09. Grind the Ocean

Brittiläinen The Safety Fire on niittänyt saarivaltiossa mainetta jo ennen debyyttiään. Yhtyeen genreksi voi laskea kaiketi mathcoren. Lähin vertailukohta bändin soundille löytyy The Dillinger Escape Planista The Safety Firen olematta kuitenkaan aivan yhtä kaoottinen paketti.

Samalla bändi onnistuu kuitenkin lisäämään sointiinsa raskasta ilmavuutta Animals As Leadersille tyypillisellä tavalla. Djentti on miehille tuttua, mutta sitä ei tuputeta. Lisäksi yhtye osaa kuulostaa myös ”perinteisemmällä” tavalla progressiiviselta. Ehkä tämä johtuu kitaristien Joaquin Ardilesin ja Derya Naglen taidoista pelata yhteen tavalla, joka tuo välillä mieleen esimerkiksi Dream Theaterin.

Grind The Ocean on läpeensä mielenkiintoinen albumi. Yhtye on teknisesti moitteentonta luokkaa, ja se saa monimuotoisen musiikkinsa kuulostamaan helpolta ja soljuvalta. Yhtyeen musiikki hengittää vaivattomasti ja vokalisti Sean McWeeneyn moneen taipuva ääni on uskottavan rouhea, mutta puhtaana myös kaunista kuultavaa.

Grind The Ocean on vahva debyytti. Levylle ei oikeastaan mahdu paikallaan polkemista ja väsyttävää junttausta. Dynaamisiin kappaleisiin on sisällytetty paljon vaihtelua. Jotain kertoo se, että levyä kuunnellessa ei kertaankaan tule edes fiilis, että milloin tämä loppuu. Mielenkiinto pysyy yllä vaivatta.

The Safety Fire on bändi, joka kaikkien modernin progemetallin, djenttailun ja mathcoren ystävien pitää katsastaa. Homma nimittäin toimii.21.06.2012, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Mouth of Swords
Mouth of Swords
[ CD ]
http://www.thesafetyfire.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1381
Palaa »