Kansitaide Anathema
Weather Systems
CD
[ kScope ]

( 10 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Untouchable, Part 1
02. Untouchable, Part 2
03. The Gathering of the Clouds
04. Lightning Song
05. Sunlight
06. The Storm Before the Calm
07. The Beginning and the End
08. The Lost Child
09. Internal Landscapes

Brittiläinen Anathema on tehnyt viimeisen vuosikymmenen aikana aina vain herkempiä ja tunnelmallisempia levyjä. Yhtyeen yhdeksännellä Weather Systems –levyllä yhtye maalaa ehkä kauniimmin kuin koskaan, sillä levyn läpi kantaa samanaikaisesti hauras, mutta vahva tunnelma jopa paremmin kuin edeltäneeltä We’re Here Because We’re Here –levyltä.

Anathema säilyttää 55 minuutin mittaisen levyn lävitse vahvan jännitteen. Levyn avaava parivaljakko Untouchable part 1 ja 2 on aivan yhtä tärkeä kuin entisestään herkistävä päätösraita Internal Landscapes. Väliin mahtuu vahvasti vievää musiikkia, kuten kaunis Sunlight ja eeppinen The Storm Before The Calm. Levylle ei hukkahetkiä mahdu. Yhtye ei edes sotkeudu siirappiin herkemmissä kohdissaan. Tämä, jos mikä, kertoo sävellystaidosta.

Lee Douglasin heleä ääni on noussut levy levyltä aina vain oleellisempaan osaan yhtyeen soundissa, ja tälläkin kertaa Douglas ja Vincent Cavanagh muodostavat upean duon. Weather Systemsillä Anathema myös ottaa entistäkin vakuuttavammin haltuun jousisektion, sillä kappaleisiin tehdyt sovitukset tuovat musiikkiin lisäsyvyyttä.

Weather Systems on halpa reissu psykiatrille, sillä yhtyeen musiikilla on taipumus kaivella kuulijansa päästä erilaisia melankolisia tunteita, olivat ne sitten harmaita tai aurinkoisia. Weather Systems kaivelee syvältä, ja herkässä mielentilassa levy on sama kuin yrittäisi katsella Green Milen loppukohtausta herkistelemättä. Musiikki koskettaa ja on samalla voimaannuttavaa. Anteeksi kaikille, että käytin tuota muotisanaa.

Weather Systems on pakollinen rasti kaikille uuden Anatheman faneille ja samoin kaikille niille, jotka haluavat musiikiltaan vahvaa tunnelatausta. Omassa genressään levy on kaunis ja ajaton klassikko. Aurinko paistaa sittenkin.03.05.2012, Niko Kaartinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The Optimist
The Optimist
[ CD ]
Distant Satellites
Distant Satellites
[ CD ]
Falling Deeper
Falling Deeper
[ CD ]
We're Here Because We're Here
We're Here Because We're Here
[ CD ]
Silent Enigma / A Vision of a Dying Embrace (reissues)
Silent Enigma / A Vision of a Dying Embrace (reissues)
[ CD+DVD ]
http://www.anathema.ws Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 12852
Palaa »