Kansitaide Sadistik Forest
Death, Doom, Radiation
CD
[ Violent Journey Records ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Radiation Cloud
02. Fabrics of Lies
03. Code for Liberation
04. Down Pours the Rain of Blood
05. Pit of Debris
06. Entrapment
07. It's Raining Napalm
08. Lacking Capacity
09. Violent Confrontation

Parisen vuotta ensimmäisen kerran vastaan kävellyt Sadistik Forest ei erityisemmin demollaan vakuuttanut. Keskinkertaista vanhan liiton death metalia veivannut yhtye tarjosi kyllä potentiaalia, muttei liioin suuria onnistumisen tunteita. Sittemmin oululaispoppoo on ehtinyt väsätä parikin täyspitkää levyä ja selvästi paremmalla onnistumisella.

Death, Doom, Radiation on järjestyksessään tuo orkesterin toinen täysmittainen moukarointikierros, eikä lainkaan pöllömpi kokemus. Yhä liikutaan varsin perinnetietoisen kuolonmetallin parissa ja tummien sävyjen siivittämänä. Paikoin rokataan ja toisaalla jyristään, mutta yhtä kaikki, meno on tasaisen maistuvaa, laadukasta ja hyvin työstetettyä. Ehkä juuri rääkylaulun ja örinäpuolen takia kokonaisuudesta tulee paikoin mieleen varhaisempi Hypocrisy. Muutoin meno taas flirttailee enemmänkin parin vuosikymmenen takaisen jenkkikuoloon suuntaan.

Mitään suuria yllätyksiä tai täsmäiskuja DDR ei jakele, jos ei liioin pettymyksiäkään. Biisien taso on niin tasaisen laadukasta, joskin tasapäistä, ettei ainakaan meikäläisen mieleen erottunut yksikään kipale yli muiden, ei edes kaksinumeroisten kuuntelukertojen perustella. Tätä voi myös pitää hyvänä puolena, sillä keskinkertaiset räpellykset ovat vain demoaikoihin viittaava muisto.

Levyn tuotantopuoli on mallikelpoisessa kunnossa. Kitarat soivat raskaasti ja murskaavasti, rummut takovat jykevällä tanakkuudella ja tummanpuhuvuus on miellyttävällä tavalla läsnä. Niin laulupuolen matalat örinävokaalit kuin kireämmät rääkynätkin palvelevat tarkoitustaan varsin onnistuneesti.

Death, Doom, Radiation on levy, jossa ei ole varsinaisia vikoja. Ironisesti sen heikoin osa-alue onkin juuri siinä, että levy on niin tasavahva, ettei siitä nouse esiin selkeästi toinen toistaan parempia biisejä. Tai voihan sen toki viaksi laskea, ettei levyllä ole kertaheitolla kolahtavia täsmähittejä. Näin vahvassa paketissa asia ei kuitenkaan pahemmin häiritse. Ei hassumpaa näiltä oululaisilta, levy puolustaa paikkaansa kotimaisen death metalin uusien toivojen joukossa.20.03.2012, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Sadistik Forest
Sadistik Forest
[ CD ]
http://www.sadistikforest.com/ http://www.myspace.com/sadistikforest Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3627
Palaa »