Kansitaide A.R.G.
One World Without the End (reissue)
CD
[ Spinefarm Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Intro: Last Dawn of Humanity
02. Died for What
03. In the Depths of Sanity
04. Adoration of the Kings
05. Happy Times
06. Misfortune Along My Side (RIP II)
07. Hey Hey My My
08. Back to Life
09. One World without the End/Descent from the Heaven
10. Straybullet
11. In the Depths of Sanity (bonus from “Back to Life” 12”)
12. Skateboarding Death (bonus from “Back to Life” 12”)

Kuusamon porometallistien toinen uudelleenjulkaisu One World Without the End on juurikin sitä, mitä luvataan verratessa kiekkoa Entrance-debyyttiin. Kakkosen soundit ovat ns. sofistikoituneemmat ja materiaalikin monipuolisempaa. Paras esimerkki tästä on reilut kaksitoista minuuttia kellottava One World Without the End / Descent from the Heaven, jonka polveileva kaihomielisyys antaa totaalisen erilaisia fiiliksiä kuin kiekkoa muutoin hallinnoiva ankara mättö.

Yleisilmeeltään One World Without the Endin napakka kuolorässi on edeltäjäänsä tummempaa ja kylmempää, aina Neil Young -laina Hey Hey My My:ta (!) myöten. Soundeista sen verran, että levyn äänimaailmaa voisi kuvata jopa pisteliääksi. Ainakin se on äärimmäisen selkeä ja kirkas, mutta tässä osoitteessa Entrancen lievä tuhnuisuus toimi nostalgiahengessä paikoin paremmin. Terävä-äänisenä kakkoskiekon etu on toki se, että A.R.G.-kitaristiduon Säkkinen&Kelloniemi tiukka riffittely vyöryy korvakäytäviin sillä tehokkuudella kuten pitääkin. Myös bändin alkuperäisrumpalin Pasi Takkulan debyyttiä varmempi ja monipuolisempi soitto nousee selkeämmin esiin.

One World Without the End lisää myös A.R.G.-vokalisti Tepa Karjalaisen arvoa suomalaisten hevitulkkien joukossa. Karjalaisen kuoloviemärille on pakko nostaa hattua toisenkin kerran. Öriseminen on puhtaan laulun ohella taitolaji sekin, ja Karjalainen hoitaa oman kähisevän leiviskänsä omaperäisesti ja paikoin muhkeasti.
 08.03.2012, Jaakko Silvast
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Redemption from Refaim
Redemption from Refaim
[ CD ]
Entrance (reissue)
Entrance (reissue)
[ CD ]
http://www.reindeermetal.org Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3137
Palaa »