Kansitaide Spock's Beard
The X Tour Live
2CD
[ Music Theories / Mascot Records ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD1:
01. Edge of the In-Between
02. The Emperor’s Clothes
03. From The Darkness
04. The Quiet House
05. The Man Behind The Curtain
06. Kamikaze
07. Jaws of Heaven

CD2:
01. Drum Duel
02. On a Perfect Day
03. Thoughts
04. Ryo’s Solo
05. The Doorway
06. June

Neal Morsen lähdön jälkeen Spock's Beardilta kului pari albumia ennen kuin yhtye löysi itsensä uudelleen. Feel Euphorialta (2003) ja Octanelta (2005) löytyi kieltämättä muutamia yksittäisiä helmiä, mutta vasta 2006 ilmestyneellä Spock's Beardilla ja toissavuotisella X:llä yhtyeen jäsenistä oli kuoritutunut tasaväkisiä kappaleentekijöitä, jotka kykenivät viimeinkin saamaan aikaiseksi vahvoja albumikokonaisuuksia. Rumpujen takaa laulavaksi keulahahmoksi nousseen Nick D´Virgilion johdolla Spock's Beardista oli tullut taas ryhmä, joka voitiin mainita merkittävien nykyprogebändien listassa muutenkin kuin ensimmäisten levytysten ansiosta.

Juuri kun yhtye on viimeinkin saanut touhunsa toimimaan, siltä vedetään taas kerran matto jalkojen alta. Tällä kertaa lähtövuorossa on Nick D'Virgilio, joka teki viimekesänä eropäätöksen ja valitsi progen soittamisen sijaan tasaisen varman leivän Cirque du Soleilin riveistä. Kylmä fakta on, että progella ei elä.

Ennen kuin progemaailma saa ihmeteltäväkseen millaisen studiokiekon Spock's Beard saa aikaiseksi D'Virgilion saappaisiin astuneen Ted Leonardin (ex-Enchant) kanssa, yhtye on lykännyt ulos puolipakollisen keikkataltioinnin vanhan kokoonpanonsa viimeiseltä kiertueelta. Toissasyksynä Downeyssa, Kaliforniassa taltioitu The X Tour Live tarjoaakin loisteliaan paketin, joka miellyttänee Spock's Beardin kahteen viimeisimpään studiokiekkoon tykästynyttä kuulijakuntaa.

Viimeisin studiolevy kahlataan keikkatallenteella läpi yhtä kappaletta lukuun ottamatta kokonaisuudessaan, todistaen etteivät Spock's Beardin mutkikkaat kappaleet suinkaan ole toteutettu pelkän studiotekniikan turvin. Meno on yhtä intensiivistä kuin studiokiekoilla, vaikka keikkataltioinneille ominaiset muinaisjäänteet pakollisine rumpu- ja kosketinsooloineen välillä katkaisevat hienoa kappaleketjua.

Spock's Beardin kunniaksi on sanottava, että kaivautuessaan Neal Morsen aikaiseen materiaaliin, yhtye on valinnut settiin kappaleita, joita se ei ole esittänyt parilla aiemmalla konserttilevyllään (Gluttons For Punishment, 2005 ja Live, 2008). Vaikka esitykset paikoittain huutavat Neal Morsen läsnäoloa, saa yhtye kappaleet kuulostamaan omiltaan ilman, että uuden ja vanhan materiaalin välillä olisi häiritsevää tasoeroa.

Levyn päättävä June, jonka Neal Morse kirjoitti aikoinaan kertomaan Spock's Beardin kuvitteellisesta hajoamisesta, saa Nick D'Virgilion lähdön myötä kokonaan uuden merkityksen. Se jättää lähes väistämättömästi haikean tunnelman parituntisen progeilotulituksen jälkeen ja nostattaa kysymyksen mitä seuraavaksi?01.03.2012, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Brief Nocturnes and Dreamless Sleep
Brief Nocturnes and Dreamless Sleep
[ CD ]
X
X
[ CD ]
Live
Live
[ DVD ]
Spock's Beard
Spock's Beard
[ CD ]
Gluttons For Punishment – Live in ´05
Gluttons For Punishment – Live in ´05
[ 2CD ]
http://www.spocksbeard.com/ http://www.myspace.com/spocksbeard Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1842
Palaa »