Kansitaide Kickback
Et Le Diable Rit Avec Nous
CD
[ GSR Music ]

( 6½ )
01. Sorption
02. Triumph And Disgust
03. We Prowl, They Crawl
04. Le Chant Du Diable
05. Cavalcare La Tigre
06. Weltanschauung
07. Stained I
08. Stained II
09. It’s A Burning Hell
10. Mind Of A Lunatic

kesto: 36:55

Vuodesta 1991 omaleimaisempaa metallista hardcorea esittänyt pariisilaislähtöinen Kickback kuulostaa viidennellä albumillaan Et Le Diable Rit Avec  Nous yhtä aikaa hyvinkin raivokkaalta ja samalla erittäin ärsyttävältä.

En ole bändin aiempaa materiaalia kuullut, mutta tällä levyllä sen ilmaisu on kieroa ja vääristynyttä. Kyllä, sen peruspoljento on aggressiivista ja hyökkäävää, mutta tyylipuhtaaksi hardcoreksi sitä ei silti pidä eikä voi mieltää. Musiikki esittäytyy kylmänä ja raakana, ja sen on mainostettu sisältävä myös black metal -elementtejä. Niitä en löydä, mutta platan soundimaailman teollisuushenkinen kolkkous ja modernius voi toki tuoda mielikuvia muutamiinkin sen sortin blackmetallin edustajiin.

Vaikka Et Le Diable Rit Avec Nous onkin varsin kulmikas ja poukkoileva, pysyy se silti tiukasti metallikarsinassa. Musiikki pääsee harvakseltaan rakentumaan kunnolla ja kappaleet jäävätkin monesti vain kieroiksi vihanpurkauksiksi ilman merkillepantavia kohokohtia. Muutamien noise-henkisten efektien ohella lähinnä Cavalcare La Tigren alun utuinen häröily erottaa sen muusta materiaalista. Lisäksi vokalistin aggressiivinen, mutta samalla yksioikoisen kireä tapa huutaa tekee kappaleista jokseenkin saman kuuloisia.

Jos on Kickbackin musiikki ollut epätavallista läpi levyn, niin parin minuutin hiljaisuuden jälkeen seuraavat kaksi viimeistä kappaletta astuvat vielä askeleen pidemmälle. It’s A Burning Hell -biisin alku tuo mieleen kämäsen version jostain Rage Against The Machinesta, ja jatkuu minkä lie industrialin linjoilla. Mind Of A Lunaticin säröisissä marssirytmeissä on enemmän tunnelmaa, mutta ylipäätään bonuskappaleet, varsinkin ensimainittu, ovat vähän turha lisä levylle.

Et Le Diable Rit Avec Nous ei ole sitä normaaleinta musiikkia. Takakireä laulutapa ei omaa korvaani juurikaan miellytä, eikä musiikkikaan kanna aina täysin tai jää kovinkaan hyvin mieleen. Toisaalta, Kickback ei selvästikään pyri ylittämään aitoja niistä matalimmista kohdista. Sen metalli on kulmikasta, hyökkäävää, paikoin intensiivistäkin eikä silti jätä päällimmäisenä makua itseisarvoisesta erikoisuudentavoittelusta. En tiedä, missä tilassa tätä mieluiten kuuntelisi, mutta tsekkaamisen arvoinen levy Et Le Diable Rit Avec Nous kyllä on.16.02.2012, Janne Rintala
http://www.myspace.com/kickback Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1341
Palaa »