Kansitaide Chaos Dei
Arising from Chaos
CD
[ Totalrust Music ]

( 5½ )
01. Metallic Heart
02. And Your Steles Will Burn
03. Deepless
04. Saint Dawn
05. A Decalent Belief
06. Black Devotion
07. Raped Goddess
08. Arising from Chaos

Kesto: 51 min.

Ranskalainen black metal on kautta aikain kyennyt hämmentävän laajalla ja monialaisella tarjonnallaan. Siinä missä maan monimuotoiseen tarjontaan on mahtunut keveitä ja melodisia tapauksia, on Ranskan valikoimasta löytynyt myös raakoja ja äärimmäisen rujoja tapauksia. Chaos Dei on omalla kirpeällä tavallaan kuin läpileikkaus näistä kahdesta äärilaidasta: raakaa ja repivääkin jälkeä, mutta hyvin melodisesti toteutettuna.

Hyadningar-yhtyeen raunioista esiin kohonnut kaksikko esittelee debyytillään hieman epämääräisen kokonaisuuden. Toisaalta Arising from Chaos fiilistelee riffiensä puolesta paikoin kuin 90-lukulainen ruotsalainen melometalli, mutta soundit ja etenkin efektien läpi huudatetut rääkylaulut ovat toista maata. Levystä on aistittavissa myös tuon ajan ruotsalaisen ja norjalaisen black metalin melodisemman koulukunnan bändejä, vaikka tuotanto onkin aivan muuta maata.

Harmi vain, Arising from Chaos ei ole levynä kaksinen oikein millään osa-alueella. Biisit ovat sieltä täältä täyttä tuubaa, vaikka mukaan mahtuu myös muutamia parempia riffejä. Välillä yhtye kohkaa niin penteleesti, toisaalla taas vedetään melodiariffiä niin kuin herkempää elintä oikein kiristäisi. Lopputuloksena on epätasapainoinen ja ennen kaikkea epäkiinnostava levytys, joka ei oikein tiedä ollako lintu vai kala.

Kun vielä soundimaailma on raakilemaisen rujo ja ankea, ei tapausta pääse liikaa kehumaan. Konseptissa on ehkä ainesta, mutta näillä tuotantoarvoilla ja sävellyskäsityksellä levyä ei voi kaksiseksi kutsua.01.02.2012, Serpent
http://chaosdei.free.fr/ http://www.myspace.com/chaosdei Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1499
Palaa »