Kansitaide KOKOELMA
Suomi Finland Noisecore
CD
[ Lolita Slavinder Records ]

( )
01. Nihilist Commando
02. Nuclear Voice
03. A.N.H.
04. Tuho
05. Beip
06. Noise Waste
07. Anal Keg
08. Aunt Mary
09. Funeral Mongoloids
10. S.E.X.
11. Yesmeansyes

Kesto: 58 min.

Vajaan tunnin mittainen Suomi Finland Noisecore on nimensä mukaisesti sitä itseään: kotimaista noise(core)a koko levyn edestä. Mukana on yhteensä kymmenen toinen toistaan pörisevämpiä ja epäselvempiä artisteja, jotka vetävät melun ja ääniterrorin enemmän tai vähemmän överiksi. Siinä missä osa vaipuu enemmän surinan, suhinan ja sähinän puolelle - kuten vaikkapa A.N.H. - toiset ovat edes näennäisesti musikaalisempia, jos eivät muuten, niin kuriositeettina. Tästä esimerkkinä levyn päättävän Yesmeansyesin live-veto Lahdesta vuodelta 2006.

Jos noisecore on genreä entuudestaan tuntematon, mutta kiinnostava, on Suomi Finland Noisecore siihen mitä mainion tutustumisväline. Levyn hävytön, anteeksipyytelemätön ja nihilistinen epämusiikki tekevät hyvin nopeasti ja usean artistin myötä selväksi mistä melu(musiiki)ssa on lopulta kyse. Suurin osa kipaleista koostuu lyhyistä pörinöistä, grindaavista pätkistä ja suhisevista soundeista. Kitarat ulisevat, ärisevät ja resonoivat. Vastaavasti perkussiopuoli tarjoaa rumpukaaosta ja laulupuoli huutoa, rääkyä, kiljuntaa tai miltei epäinhimillisiin ääniin taipuvia suorituksia.

Koska noisecorekin jakaantuu eri alagenreihin, enkä väitä tuntevani skeneä kuin hädin tuskin pintapuolisesti itsekään, en edes yritä heittäytyä piirejä tuntevaksi besserwisseriksi. Samalla evään itseltäni näin epämusikaalisen teoksen numeraalisen arvostelun täysin.

Hieman vastaavista syistä täydellinen biisiluettelon puuttuminen on perusteltavissa. Kun useamman bändin tapauksessa neljään-viiteen minuuttiin mahtuu käytännössä kymmeniä "biisejä", on niiden yksityiskohtainen luettelointi täysin merkityksentöntä. Esimerkiksi discogs.com-nettisivusto osaa antaa täydellisen luettelon kappaleista artisteittain.

Suomi Finland Noisecore on itsensä kuuloinen ja ainutlaatuinen koostenäyte meluräimeen mahdollisuuksista ja rajoituksista Suomessa. Se voi olla joko sairainta ja älyttömintä musisointia ikinä, tai kenties hulluuden äärirajoilla kulkevaa ääritaidetta tavanomaisuuteen kyllästyneille mielille. Olipa makumieltymys mikä tahansa, Suomi Finland Noisecore on tapaus, joka tuskin jättää kuulijaansa kylmäksi. Saatavilla hyvin varustetuista alakulttuurialan distroista.15.12.2011, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 4929
Palaa »