Kansitaide Cataleptic
Strength Within
CD
[ No Sign of Life Records ]

( 8½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Will of Mind
02. Paradigm
03. Reckoning
04. Determination
05. Secluded Path

Kesto: 49 min.

Ilmestyihän se vihdoinkin! Nimittäin täydellisesti talveen istuva levy, etenkin mustan moisen tunnelmiin ihanteellisesti natsaava. Reilut vuosi sitten mahtavalla demollaan lähestynyt yhtye on saanut valmiiksi ensimmäisen täyspitkänsä ja onnistuminen on jotakuinkin nappisuoritus.

Parantamisen varaa on toki aina, mutta debyyttilevyksi Strength Within on suorastaan erinomainen. Sen reilut kolme varttia kellottava synkkyyden syövereihin sukeltava matka alakuloista ja raskasta metallia on pirullisen hyvä yhdistelmä death-, dark- ja doom metalin parhaita ominaisuuksia. Hitaasti eteenpäin soljuva musisointi jyrää ja velloo kouraisevalla tavalla. Heikoimmillaankin yhtye vetää tasavarmalla taidolla siveltimellä sutien ja erinomaisimmillaan maalailu on todella piinaavaa ja tarttuvaa. Kuin suoraan melankolisuuden synkeistä väriastioista ammenettua loihdintaa.

Biisit ovat pääosin pitkiä ja näistä äärimmäisin, ja samalla ehkä levyn paras raita, on jätetty viimeiseksi. Postrockmaisella tavalla kliimaksia venyttävä pitkitetty ääniorgasmi nousee ja kuolee juuri sellaisella taituruudella kuin mitä voi yleensä vain toivoa. On ylipäätään hienoa, että levy tuntuu vain paranevan loppua kohti alun hieman tavanomaisista askelista.

Vaan kuten jo Paradigm oivasti osoittaa, myös rauhallisella tempolla voidaan runnoa raskaasti ja rockaten, kuitenkaan melankolisuudesta tinkimättä. Tässä on kuin ripaus Katatonian legendaarista Brave Murder Dayta, ja toisaalta Cataleptic on kuitenkin aivan toisenlainen levytys.

Biisien vaikuttava tarttumapinta on saanut lisäryhtiä hyvästä tuotannosta, joka alleviivaa paitsi biisien järisevyyttä, myös antaa niille pontta, jota ilman levytys todennäköisesti toimisi kertaluokkaa heikommin. Eikä unohtaa tule vaikuttavaa örinäjälkeä työstävää solistia, jonka ääntely taituroi komeasti karjunan ja tyypillisen örinän välimaastossa. Tyylissä on juuri sopivasti persoonallisuutta, että sen tunnistaa omanlaiseksi tekijäksi.

Strength Within on todellinen yllättäjä, varsinainen levyjen musta hevonen ja voisinpa sanoa, että heittämällä yksi vuoden kovimpia julkaisuja. Toivottavasti myös jatkoa on luvassa, sillä tällaisesta menosta jää nälkä saada lisää.13.12.2011, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Forward
Forward
[ CD ]
http://www.cataleptic.tk/ http://www.myspace.com/catalepticdoom Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 6093
Palaa »