Kansitaide Constantine
Divine Design
CD
[ Palokka Records ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Divine Design
02. The Shadow Within
03. The Seers Of The Shadows
04. A Change In The Tide
05. Slave To The Flame
06. Through The Veil Of Death
07. The Darkest Grace

Jyväskyläläisen Constantinen debyyttialbumi Divine Design yllyttää allekirjoittaneen heittäytymään kevyeen ajatusleikkiin. Luultavasti tältä Queensrÿche saattaisi kuulostaa, jos se olisi heti The Warningin ilmestymisen jälkeen jättänyt teknologialla leikkimisen sikseen ja jatkanut rönsyilevämpien progeopusten parissa työskentelemistä.

Seattlen heviprogepioneerien vaikutus kuuluu ilahduttavalla tavalla Constantinen debyytillä erityisesti Lassi Vääräsen väkevissä vokaaleissa ja kitaristikaksikko Janne Seppäsen ja Janne Korpelan majesteettisessa tuplakitaratyöskentelyssä. Loistava on myös yhtyeen rytmisektio, joka paiskoo luontevalla otteella vinhasti vaihtuvia tahtilajeja, vaikka musiikki onkin progemetalliasteikolla sieltä simppelimpiin perinteisiin nojaavasta päästä. Mutta vanha viisaus on, että kannattaa työskennellä varmasti hallitsemallaan pohjalla kuin ryhtyä kurottelemaan hapuillen alueita, joissa on silminnähden hukassa.

Constantinen varma ulosanti ja selkeän johdonmukainen tyyli paikkaavat paljolti kappaleiden puutteita, vaikkei sävellyksiä huonoiksi voi haukkua. Niissä on runsaasti soitannollista ihasteltavaa ja potkua, mutta toisinaan kappaleisiin kaipaisi sitä lopullista koukkua, joka nostaisi musiikin seuraavalle tasolle. Ratkaisevasti vahvempien kertosäkeiden puute onkin korvattu vahvalla ulosannilla, mutta miten pitkälle se riittää jatkossa, jää nähtäväksi.

Tunnin mittaisen debyyttialbumin seitsemän kappaletta tarjoilevat kaikille 1980-luvun älykkääseen heviin ihastuneille sitä samaa henkeä, jota Queensrÿche ja Fates Warning tarjoilivat klassikkolevyillään ja Iron Maiden Piece of Mindillaan ja Helloween Keeper of The 7 Keyseillään. Lupaava aloitus.26.10.2011, Kalevi Heino
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Esthesia
Esthesia
[ Digital ]
Resign Due
Resign Due
[ CD ]
http://soundcloud.com/constantineband http://www.myspace.com/constantineoffinland Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5878
Palaa »