Kansitaide Bob Malmström
Tala svenska eller dö
CD
[ Spinefarm Records ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Lever ni hellre i mörkret?
02. Gröna e bruna
03. Tala svenska eller dö
04. Kött är allas rätt
05. Val för val
06. Fattigdom är sjukdom
07. Krigsmaskineriet
08. Eliten
09. Håll kusten ren
10. Du ditt tandlösa skit
11. Dom behöver ingen päls som döda
12. Skål!
13. Haa haa Haavisto
14. Vi är Bob Malmström

Avoimesti porvallinen, elitistinen ja kaiken lisäksi (sekin vielä) suomenruotsalainen Bob Malmström lataa 14 kappaletta sievistelemätöntä hardcorea missä on kaikuja metallisemmasta crossoverista ja ajoittain jopa Bad Religionin tyylisistä kitaramelodioista.

Niitä tosin ei ole viljelty kuin harvakseltaan, Tala svenska eller dön pääpainon ollessa nopeatempoisessa mätössä alan perinteitä kunnioittaen ja niiden rajoissa pysytellen. Erikoismaininta tosin täytyy antaa erittäin hyvän äänen omaavalle karjujalle joka nostaa bändin raivokasta yleissoundia entisestään.

Musiikkinsa puolesta Bob Malmström olisi siis tasavahva, joskin yllätyksetön hardcorebändi. Mutta kun musiikkiin ollaan liitetty jo alussa mainitsemani ulkomusiikilliset kuorrutteet, onkin kokonaisuus jotain ihan muuta. Estottomasti suomenruotsalaisia stereotypioita ja kliseitä käyttävä yhtye osaa nauraa paitsi omille juurilleen, myös meille muille. Varsinkin perinteiselle punk/hardcore-estetiikalle missä vasemmistolaiset arvot ovat olleet aina tärkeässä osassa.

Nyt sen sijaan ylistetään varakkaan porvariselämän etuisuuksia ja rahan tuomaa helppoutta elämään ja elintasoon. Juttu naurattaa kyllä aikansa, mutta on eri asia kantaako tämä useamman levyn mitan. Joka tapauksessa porvarillinen näkökulma hardcoreen on nyt saatu ja kyllähän tätä ihan mielikseen kuuntelee. Skål!14.10.2011, Tuomo Hohtari
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Vi kommer i krig
Vi kommer i krig
[ CD ]
Kejsarsnitt
Kejsarsnitt
[ 7" ]
Punkens framtid
Punkens framtid
[ CD ]
http://www.bobmalmstrom.com http://www.myspace.com/bobmalmstrom Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5796
Palaa »