Kansitaide 3
The Ghost You Gave to Me
CD
[ Metal Blade ]

( 8- )
01. Sirenum Scopuli
02. React
03. Sparrow
04. High Times
05. Numbers
06. One with the Sun
07. The Ghost You Gave to Me
08. Pretty
09. Afterglow
10. It's Alive
11. Only Child
12. The Barrier

Kesto: 54:23

Vaikka nimestä voisi muuta päätellä, ei amerikkalainen 3 ei ole mikään 16-vuotiaiden kollien viime viikolla perustama bändi vaan 90-luvun puolivälin tienoilla kasaan laitettu hybridibändi, joka on ehtinyt viime vuosina kiertää niin Porcupine Treen, Scorpionsin kuin Within Temptationinkin peesissä. Tämän ohella yhtye osallistui pelkästään jenkkilää kiertäneeseen Progressive Nation Tour ’08:a aan yhdessä Dream Theaterin, Opethin ja Between Buried and Men kanssa.

Aiheetta bändi ei ole maineikkaaseen seuraan päässyt, sillä soittotaidon ja näkemyksen lisäksi se on myös omaperäinen. Musiikissaan bändi on historiansa aikana yhdistellyt ja kokeillut erilaisia musiikkityylejä aina rockabillysta hip hoppiin. Metal Bladen rosterissa bändi on viihtynyt edellislevystä lähtien, mutta se ei toki tarkoita, että se olisi leimallisesti pelkkää metallia. Noin summittaisesti bändiä voisi luonnehtia progressiiviseksi vaihtoehtorock-yhtyeeksi.

Yhtye henkilöityy kitaristi-vokalisti Joey Eppardiin, joka on niin laulajana kuin instrumenttinsakin taitajana varsin omaperäinen. Kitaristina hän on pitkälti itseoppinut ja lopputulos kuulostaa siltä, kuin basisti soittaisi flamencoa. Laulajana tunneskaala vaihtelee haikeista, seireenimäisistä kutsuäänistä ilmahyökkäyksen sireeniin. Erikoista, mutta samalla hyvin toimivaa.

The Ghost You Gave to Me on järjestyksessä bändin kuudes albumi. Levy starttaa unenomaisella Sirenum Scopulilla (kolme saarta, jossa Odysseusta houkutelleet seireenit legendan mukaan asustelivat), josta jatketaan tempoilevaan Reactiin. Levyn ensimmäinen videokappale on Numbers, josta saa ainakin hyvän maistiaisen Eppardin tavasta käyttää soitintaan.

Kaiken kaikkiaan levyn alkupuoli on kuitenkin hieman epätasainen, sillä loistavien kappaleiden sekaan on tuupattu vähän fyllinkiä. Esimerkiksi levyn päättävän The Barrierin olisi voinut säästää jonkun sinkun B-puoleksi. Toisaalta, jos viimeistä kappaletta ei oteta lukuun, niin levyn loppukolmannes on lähes pakkokuunneltavaa tavaraa.

Vaikka 3 tunnetaan kokeilevana ja rohkeana bändinä, ei The Ghost You Gave to Me ole yhtyeeltä mitenkään tavattoman monimutkainen levy. Levy aukeaa suhteellisen helposti, mutta yhä toistuvilla kuunteluilla siitä voi löytää paljon sellaisia asioita, joita aiemmilla kuuntelukerroilla ei edes huomannut. Pienistä suvannoista huolimatta bändin kuudes albumi on hyvä levy ja tutustumisen arvoinen kaikille, jotka tykkäävät melodisesta, mutta samalla haastavasta rockista.10.10.2011, Esko Juhola
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Revisions
Revisions
[ CD ]
The End Is Begun
The End Is Begun
[ CD ]
Wake Pig
Wake Pig
[ CD ]
http://theband3.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2540
Palaa »