Kansitaide Dead By April
Incomparable
CD
[ Spinefarm Records ]

( 9½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Dreaming
02. Real & True
03. Within My Heart
04. More Than Yesterday
05. Calling
06. Two Faced
07. Crossroads
08. Incomparable
09. Too Late
10. You Should Know
11. When You Wake Up
12. Lost
13. Last Goodbye

Kesto: 44:55

Joku voisi kysyä, mitä Dead By Aprilin albumin arvio tekee metallisivustolla? Jos täällä arvioitaisiin vain metallilevyjä, vastaus olisi, että eipä oikein mitään. Levyllä nimittäin kuullaan elektronista rokkia, corea, puhdasta poppia ja tukku balladeja, mutta metallia se vain harvasta kohdasta on, ellei genreä halua huutovokaalien ja matalalta ruhjovien säröriffien varaan määritellä. Olkoon mitä on, nyt on sen verran kova albumi kasassa, että olen valmis heittämään kerralla mäkeen kaikki skenepisteeni (joita minulla ei ole tähän mennessäkään ollut) kehuessani tätä sydämeni kyllyydestä.

Amaranthe ja Blood Stain Child ovat sen jo tänä vuonna tehneet, eli tuottaneet omat albumillisensa erinomaista poppia raskaammalla otteella. Nyt seuraan liittyy Dead By April, jonka Incomparable tarjoaa sen luokan herkkua ääritarttuvan musiikin ystäville, että jopa Amaranthen uskomaton debyytti saa rinnalleen varteenotettavan haastajan. Dead By April oli täydessä kehäkunnossa jo esikoisalbumillansa, mutta Incomparablella melodiat asettuvat vielä piirun verran mehukkaampaan asentoon.

Ruotsalaisbändin kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia sitten edellisen studioalbumin, sillä biisinikkari Pontus Hjelm astui yhtyeen riveistä sivuun viime vuonna. Bändin musiikkiin tämä ei kuitenkaan ole toistaiseksi vaikuttanut, sillä Hjelm on edelleen jatkanut yhtyeen kappaleiden tekemistä yhdessä vokalisti Jimmie Strimmellin kanssa. Laulupuoli on myös kokenut hienoisia muutoksia, sillä Strimmell sai viime vuonna Zandro Santiago -nimisen kaverin tukemaan lauluissa, missä on eittämättä ajateltu eritoten livetilanteita, joissa Strimmellin keuhkoilta vaati ilmeisen paljon suoltaa tekstiä bändin biisien tahdissa, ja hyppiä jatkuvasti karjumisen ja puhtaan laulun välillä. Levyn soundiin laulajalisäys on vaikuttanut hämmästyttävän vähän, sillä en suoraan sanottuna edes erota useassa kohdassa, kumpi vokalisteista on äänessä. Eikä sillä niin väliäkään, kun molemmilla on yhtä ihanan hunajainen ääni, jolla saa mehut irtoamaan kumman tahansa sukupuolen edustajista.

Levy on läpeensä supermelodista poppia, josta ei mieleenjääviä melodioita ja imeliä sanoituksia puutu, mutta omat loiston hetkensä on tältäkin erinomaiselta albumilta löydettävissä. Stronger-minialbumillakin jo demoversiona esitelty More Than Yesterday on täydellinen pop-biisi, jonka luulisi Suomessakin menevän lähes millä tahansa radiokanavalla, ellei sisältäisi bändin tällä kertaa ahkerasti käyttämiä huutoja. Edellisen albumin Angels of Claritya rakenteeltaan muistuttava Real & True kipuaa myös yhtenä levyn vauhdikkaimmista kipaleista huippujoukkoon, josta löytyvät myös hieman sulattelua kaivannut nimikkosiivu, videopoiminta Calling sekä lähes lähes kiusallisen tarttuva Too Late. Balladipuoleltakin löytyy taattua herkistelyä Crossroadsin ja When You Wake Upin voimin.

Tässä vaiheessa varmaan, hyvä lukija, tiedät jo varsin hyvin itse, kuulutko siihen kohderyhmään, jonka kannattaa edes harkita Incomparablen kuuntelemista. Tämä on levy Dead By Aprilin debyytistä, Sonic Syndicatesta, Amaranthesta, Raunchysta ja muusta radioystävällisestä metallivaikutteisesta poprock-musiikista nauttivalle. Kuluvan vuoden parhaiden levyjen listalla nähdään, Incomparable.09.10.2011, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Worlds Collide
Worlds Collide
[ CD ]
Let The World Know
Let The World Know
[ CD ]
Dead By April
Dead By April
[ CD ]
http://www.deadbyapril.com http://www.myspace.com/dbaswe Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 8137
Palaa »