Kansitaide Immortal Souls
Ice Upon the Night
CD
[ Fear Dark ]

( 8+ )
01. Everwinter
02. Welcome to North
03. Sacrifice
04. Painbearer
05. Edge of the Frost
06. Cold Streets
07. You
08. Suicidalive
09. Man of Sorrow
Tuskassakin vieraillut Kokkolan Immortal Souls rouhii toisella täyspitkällään ruotsalaistyylistä, rivakkaa ja aggressiivista melodista metallia, pääpiirteissään samoilla linjoilla varhaisen Dark Tranquillityn, Sacrilegen ja Lothlorienin kanssa.

Teknisesti yhtye on erittäin hyvä ja sen kappalemateriaalissakaan ei ole moitteen sijaa. Immortal Soulsin melodeath-keitoksessa on sopivassa määrin teknisyyttä, tarpeeksi tarttuvia koukkuja Northerin ja Insomniumin viivalle haastamiseen, mieleenpainuvia melodioita ja A.Särkijärven rujon rääkylaulun myötä myös juuri oikeassa määrin raakuutta. Dynamiikkaa Särkijärven riekkunan raatelevuuden rinnalle tuo vierailevan Kimmo Pulkkisen puhdas vokalisointi. Kappaleessa "You" herrojen dueton olisi kyllä voinut jättää toteuttamattakin, äänet ovat niin pahasti toistensa vastakohdat, että niitä ei saa toimimaan yhdessä millään. Tuota onnahtelevaa duettoa lukuunottamatta Ice Upon the Night:ista ei löydy varsinaisesti mitään maristavaa, vaan se on toteutettu kaikin puolin täydellä ammattitaidolla.

Kuitenkaan kaikki ei ole bändille mennyt kuten näillä taidoilla voisi odottaa, ja syynä on aina ollut ulkomusiikilliset seikat. On harmi, että yhtye on pysynyt melko tuntemattomana levy-yhtiövaikeuksiensa, ja kieroon katsottuna vakaumustensa vuoksi. Toivottavasti esiintyminen Tuskassa raottaisi Immortal Soulsille ovia, joista kulkemiseen riittää pelkästään musiikilliset avut. Taidoista tällä bändillä ei jää kiinni mikään.

Levyn voi tilata tästä linkistä.

31.08.2003, Mape Ollila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Wintermetal
Wintermetal
[ CD-R ]
IV: The Requiem for the Art of Death
IV: The Requiem for the Art of Death
[ CD ]
Wintereich
Wintereich
[ CD ]
http://www.immortalsouls.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 6333
Palaa »