Kansitaide Ahma
Crooked Issue
CD
[ Firebox Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Fide Et Venenom
02. The New Clergy
03. Drowned In Rubicon
04. The Goat Of Cavities
05. Harnessed To Soil
06. Idle
07. Luddite Forces
08. Enshrined And Incorporated
09. N+1
10. Antebellum
11. Killing Stubborn
12. Solenoids

kesto: 41:22

Ahma on peto, mutta se on myös helsinkiläinen rock-bändi. Muutakin yhteistä löytyy, sillä ahma ei ole yhden tempun ihme, vaan tappaa usein lähimmäisiään, kenties ihan poikkitaiteellisistakin syistä. Bändi nimeltä Ahma ei myöskään yhdellä tempulla hämmästytä, vaan Crooked Issue muuttaa usein sisältöään, kenties ihan poikkitaiteellisistakin syistä.

Ahman peruslinja on riffivoittoinen raskas rock, jonka sisällön stonermainen perusrouhiminen saa lisämakua Harnessed To Soilin lopun kitaramaalailuista siinä missä Killing Stubbornin hardcorerähinöistä. Sisältö tarjoaa myös taustojen naislaulua, Idlen saksofoneja, Luddite Forcesin banjoa tai Solenoidsin teollisen makuista riitasointukitaraa. Rouhea äänekkyys ja meteli ovat silti se polttoaine, millä Ahman kone jyllää.

Ahman musiikki ei ole etäännyttävää, mutta ei toisaalta läheskään aina erityisen koukuttavaakaan. Genrerajojen väisteilystä huolimatta, sisältö osoittautuu parhaimmillaan hyvinkin tiukaksi rutistukseksi, mutta karvapeto käy toisinaan myös peruskierroksilla jättämättä taaksensa sen kummempia raatoja. Levyn mausteet jäävät lähinnä pikkukivaksi, jotka eivät ruoki sisältöä vaan esittäytyvät lähinnä irrallisina osina.

Visuaalisesta puolestaan Crooked Issue saa kyllä pisteitä, sillä Ornette Birks Makkosesta tuttu Ville Pirinen on piirrellyt muutamia maukkaan kulmikkaita kuvia kansiin. Yksityiskohtana asia on kenties merkityksetön, mutta minulle miehen piirrostyyli on toiminut.

Vaikka lievän ylipituuden ohella se kuuluisa punainen lankakaan ei aina täysin avaudu, ei Crooked Issue silti hampaaton ole. Mutta että lähtisinkö sitä suosittelemaan ja kenelle, sitä en tiedä. Tsekkaamisen arvoinen levy kyllä on.19.09.2011, Janne Rintala
http://www.ahmametal.com/ http://www.myspace.com/iwearnohelmet Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3129
Palaa »