Kansitaide 30 Seconds to Mars
MTV Unplugged EP
iTunes
[ EMI Music ]

( 7½ )
01. Hurricane
02. Kings and Queens
03. Night of the Hunter
04. Where The Streets Have No Name (U2 cover)

30 Seconds to Mars ei ole tunnettu minimalistisuudestaan. Bändin biisit ovat imelyyteen asti pakahduttavia ja suureellisia, musiikkivideot puolestaan kymmenminuuttisia minielokuvia. Silti ei ole vaikeaa kuvitella biisien toimivan myös akustisina versioina, niiden kantavat elementit kun sattuvat olemaan tarttuvat melodiat ja Jared Leton tunteikas ääni. Unplugged-EP:n biisit ovat vieläpä peräisin MTV-sessioista, joten levyiltä tuttua stadionkuoroa korvaa luontevasti kertosäkeissä railakkaasti laulava yleisö.

Hurricanen alussa Leto heittää peliin melkoisen komeaa Jeff Buckley -koristelua, ja muutenkin kappale alkaa koskettavan rauhallisesti. Taustalla soivat jouset täydentävät mies ja kitara -asetelman tutun elokuvalliseksi. Kaava on sama Kings and Queensissä, mutta tähän kappaleeseen jää rehellisesti sanottuna jo kaipaamaan hieman intiimimpää lähestymistapaa. Esimerkiksi varsin hiljaisessa väliosassa Leto voisi tulkita huomattavasti herkemmin. Tavallaan 30 Seconds to Mars on siis Unpluggedilla hieman raitojensa vangiksi jäänyt tiikeri: kappaleista ei lopulta paljastu niin paljon uusia puolia kuin toivoisi. Herkkyyttä ja syvällisyyttä olisi voitu kaivaa esiin ainakin akustisten kitaroiden monipuolisemmalla, kenties myös kevyemmällä käsittelyllä.

Jokaisessa biisissä hienouksia kuitenkin vähintään väläytellään. Hurricane toimii kauttaaltaan, Kings and Queens ja Night of the Hunter sen sijaan vaihtelevammin. Jälkimmäisen c-osassa Leto esittelee hetken verran myös sitä herkempää puoltaan. This Is War -levyltä poimitun kolmikon lisäksi levylle olisi toivonut bändin suurimman hittilevyn, A Beautiful Lien biisejä, joista epävirallisempia akustisia versioita toki jo löytyykin. Neljänneksi raidaksi on kakkoslevyn biisien sijaan valikoitunut U2-laina Where The Streets Have No Name, joka on 30 Seconds to Marsin omaan materiaaliin verrattuna selkeästi rennompi ja lennokkaampi sävellys. Vapautunut fiilis ei kuitenkaan poista sitä tosiseikkaa, että versio jää lopulta lähinnä harmittomaksi kuriositeetiksi.

Kritiikistä huolimatta Unplugged on mielenkiintoinen ja toimiva julkaisu. Tuskin maailma tulee muistamaan 30 vuoden päästä MTV Unplugged -sarjasta juuri tätä taltiointia, mutta hieman lyhytaikaisempaan viihdyttämiseen 30 Seconds to Mars on varma valinta myös akustisena.02.09.2011, Antti Korpinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
A Beautiful Lie
A Beautiful Lie
[ CD ]
30 Seconds To Mars
30 Seconds To Mars
[ CD ]
http://thirtysecondstomars.thisisthehive.net http://www.myspace.com/thirtysecondstomars Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2611
Palaa »