Kansitaide 41Point9
Still Looking For The Answers
CD
[ Progrock Records ]

( 8 )
Osta CDON:ista
01. The Bullet's In The Barrell
02. Living In Hard Times
03. Building Blocks
04. The Feather
05. One In A Bar
06. Surface Tension
07. Still Looking For The Answers

Yhtyeet ovat juuri tasan tarkkaan yhtä hyviä kuin rumpalinsa. Amerikkalainen 41Point9, jolla ei ole vakituista rumpalia, ei ole antanut asian hämätä itseään ja ryhmä onkin luistanut säännöstä pestaten debyyttilevylleen kokonaisen joukon nimekkäitä kannuttajia aina Dave Wecklistä (Chick Corea) Nick D´Virgilioon (Spock's Beard) saakka.

On sikäli ollut harmi, että nykyprogesta on puuttunut Kevin Gilbertin kuoleman jälkeen musiikintekijä, joka olisi tehnyt progressiivisella rockilla maustettua jenkkipoppia. Lähimpänä Kevin Gilbertin työnjatkajana voitiin pitää tiettyyn pisteeseen asti Spock's Beardia, mutta Waste Awayn ja All On A Sundayn kaltaisten popkappaleiden jäädessä mammuttieeposten varjoon, peli voitiin katsoa menetetyksi perinnönvaalijana.

Varteenotettavaa perinnönjatkajaa Kevin Gilbertin progepopille onkin saatu odottaa vuosikausia, mutta debyyttilevynsä Still Looking For Answers julkaissut 41Point9 nousee asian suhteen hyvinkin potentiaaliseksi vaihtoehdoksi. Aivan untuvikkoja yhtyeen takaa ei löydy, sillä peruskolmikosta Brian Cline ja Bob Madsen ovat progeväelle tuttuja nimiä Enchant-kytköksistään.

Puritaanisimmille progenystäville 41Point9:n progressiivisilla mausteilla kuorrutettu jenkkipop saattaa vaikuttaa turhan yksinkertaiselta, mutta rönsyilevien mammuttieeposten tekeminen onkin muiden yhtyeiden hommaa. Pääpaino onkin pidetty melodisten, poikkeuksellisen näppäriä ideoita sisältävien kappaleiden kirjoittamisessa ja vahvan ammattitaidon esiintuomisessa.

Vaikka kappaleiden laulumelodiat ja tunnelma tuovat hyvin pitkälti mieleen Kevin Gilbertin ja Spock´s Beardin hengen, on ryhmällä tarjottavanaan muutamia piristäviä yllätyksiä. Kuinka moni osaisi odottaa kuulevansa progepopissa slashmäistä kitarasoundia?

Kokonaisuus pysyy hyvin hanskassa, mutta ei sekään ole valmistunut vailla kauneusvirheitä. Jostain käsittämättömästä syystä joukkoon on pitänyt ympätä instrumentaalinen Surface Tension, jossa Bob Madsen pääsee urakalla näyttämään kykyjään bassosooloilijana. Totta puhuen, monet muut progressiivisen rockin kanssa flirttailleet ammattimuusikkoryhmät (kuten Toto) ovat toteuttaneet paremmin virtuositeettinsa esittelemisen, joten jatkossa 41Point9:n soisikin keskittyvän tuomaan muusikonkykyjään näppäriä ja kekseliäitä ratkaisuja sisältävien kappaleiden puitteissa. Siitähän ryhmällä on näyttöä levyn muilla kahdeksalla kappaleella.28.08.2011, Kalevi Heino
http://www.41point9.com http://www.myspace.com/41point9 Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 1920
Palaa »