Kansitaide Valborg
Barbarian
CD
[ Zeitgeister Music ]

( 8 )
01. Intro
02. Astral Kingdom
03. Battlefield of Souls
04. Exterminator
05. Amethystine Skies
06. Dead Flowers on a Demon Grave
07. Phlegethonian Stream
08. Towering Clouds
09. Iron Dreams
10. Samantha Alive
11. Last Silence

Kesto: 51 min.

Parisen vuotta sitten ilmestynyt Crown of Sorrow jätti jälkeensä kiinnostuksen saksalaista Valborgia kohtaan. Vaikka levy olikin kaukana täysosumasta, sen omintakeinen ilme ja laadukas anti vakuuttivat allekirjoittaneen bändin epätavanomaisesta materiaalista. Neljäs levy, Barbarian, jatkaa tutuilla laduilla; tummanpuhuvan, deathista, doomista ja hevistä ammentavan metallisoinnin parissa.

Käsillä olevan levyn tyyliä on hieman nihkeää iskeä yhteen genre-lokeroon, sillä elementtejä on tavallaan laidasta laitaan. Puhdasta dm-ilmaisua on turha odotella, jos nyt sitten on tavanomaista doomiakaan. Vaan löytyypä setistä myös elementtejä, jotka voidaan kytkeä tietyn alagenren black metal -yhteyksiin. Ja siltikään Valborg ei oikeastaan muistuta näistä yhtään mitään.

Lajeista viis, Barbarian on silkkaa tunnetta alusta loppuun asti. Tunteiden sävy ei ole niinkään ehkä masentunut, surullinen tai ankea, mutta se on raskas, painostava ja synkkämielinen. Toisaalta esimerkiksi Samantha Alive on sekä toiveikas, että kylmällä tavalla kyyninen samaan aikaan.

Levyn voimakkaasta tunnelmasta vastaa sen orgaaninen ja dynaaminen soundimaailma. Niin rumpujen ilmava nakutus kuin kielisoitinten triptykonmainen kiero ja musta groove vievät salakavalasti eteenpäin kuin itsestään, vaikka tempo on kautta linjan rauhallinen. Triptykon onkin tavallaan läheistä sukua musikaalisesti, jos nyt sitten ei loppuviimeksi Valborgilta kuulostakaan.

Laulupuolen rikkaan monipuolisesta annista on mainittava puolipuhtoiset karjahdukset, syvältä kumpuavat hardrockmaisuudet sekä ylipäätään epätavallisen karismaattiset lauluosuudet mörähdyksiä unohtamatta, jotka muistuttavat yllä mainittuja genrejä vähän kutakin.

Barbarian on levynä raskas, vinoutunut ja tummanpuhuva goljatti, joka kiertää tyypilliset äärimetalligenret silkalla epätyypillisydellään, mutta vain hyvässä mielessä.01.05.2011, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Nekrodepression
Nekrodepression
[ CD ]
Crown of Sorrow
Crown of Sorrow
[ CD ]
http://www.valborg.de/ http://www.myspace.com/siebengebirge Kerro kaverille Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1882
Palaa »
 
Bookmark and Share
Voita 100€ edestä levyjä!