Kansitaide Amon Amarth
Surtur Rising
CD
[ Metal Blade ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. War Of The Gods
02. Töck's Taunt – Loke's Treachery Part II
03. Destroyer Of The Universe
04. Slaves Of Fear
05. Live Without Regrets
06. The Last Stand Of Frej
07. For Victory Or Death
08. Wrath Of The Norsemen
09. A Beast Am I
10. Doom Over Dead Man

Amon Amarthin ura on jo yksi pakanametallin merkkipaaluista, ja harvalla nykymetallia seuraavalla ei ole mitään käsitystä bändin tyylistä, mutta kerrattakoon: melodinen death metal raskaalla heavyllä maustettuna ja poikkeuksellisella ilmaisuvoimalla varustettu laulaja johdattavat tätä porukkaa Valhallaan. Jos kolmen vuoden takainen Twilight of the Thunder God oli kaikessa komeudessaan hieman kevyempi versio Amon Amarthin lanseeraamasta soundista, on ruuvia kiristetty pari kierrosta Surtur Risingia varten.

Edeltäjänsä pehmeään tuotantoon verrattuna Surtur Rising iskee koko paletin päin näköä huomattavasti tylymmin. Itse bändi ei ole muutamassa vuodessa muuttunut juuri miksikään, vaan tutut kitarajuoksutukset saavat niin pään heilumaan kuin myös mielen kohoamaan. Tällä kertaa kokonaisuus on hieman monipuolisempi. Vedot kuten Destroyer of the Universe ja A Beast Am I tarjoavat kaivattua vauhdikasta, konstailematonta mättöä, ja rumpali Fredrik Andersson paukuttaa tasaisen tappavan soiton lisäksi A Beast Am I:n lopettavan fillin kaltaisilla suorituksilla itsensä valokiilaan. Tällä saralla Amon Amarth tulee jälleen lähemmäs suorakantaista melodista death metalia, vaikka eeppisyydessä jotain menetetäänkin. Toisaalta tunnelmallinen The Last Stand of Frej ei edes pyri lähtemään missään vaiheessa vauhtiin. Ylisanoista huolimatta levylle mahtuu myös keskinkertaista täytettä kuten For Victory or Death, Wrath of the Norsemen  ja Live Without Regrets.

Johan Heggin murinoille on annettava tunnustusta vuodesta toiseen. Harvoin pystyy laulaja yhtä vakuuttavasti samanaikaisesti ilmentämään itse ukkosenjumalan jyrinää, vetoamaan kuuntelijan tunteisiin ja kaiken lisäksi ilmaisemaan itsensä näin selväkielisesti. Töck's Tauntin kertosäkeen kaltaiset laulusuoritukset saavat miettimään, onko Heggillä jonkilainen sopimus vanhan vihtahousun kanssa. Sanoituksellisesti liikutaan myös tutuissa sfääreissä, ja vähän täytyykin ihmetellä kuinka monta Wrath of the Norsemenin kaltaista ryöstöretkitekstiä Amon Amarth jaksaa tuutata ulos. Toisaalta viikinkisaagojen draama viihdyttää edelleen, ja onpa tavallisesti ideologisesti varsin pidättyväisen bändin teksteihin mahtunut yksi kunnon uskonnonvastainen.

Surtur Rising on jälleen monipuolinen, tarttuva ja väkevä levytys Amon Amarthilta. Pettymyksestä ei voi missään nimessä puhua, mutta epätasaisuus ja bändin uran luultavasti parhaan levytyksen seuraaminen himmentävät hieman parasta terää. Surtur Rising on kuitenkin nyansseiltaan erilainen albumi, josta varmasti löytyy jotain jokaiselle.12.04.2011, Teijo Aflecht
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Jomsviking
Jomsviking
[ CD ]
Deceiver of the Gods
Deceiver of the Gods
[ CD ]
Once Sent from the Golden Hall
Once Sent from the Golden Hall
[ CD ]
Twilight of the Thunder God
Twilight of the Thunder God
[ CD ]
With Oden on Our Side
With Oden on Our Side
[ CD ]
http://www.amonamarth.com/ http://www.myspace.com/amonamarth Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 8954
Palaa »