Kansitaide Cavalera Conspiracy
Blunt Force Trauma
CD
[ Roadrunner Records ]

( 6 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Warlord
02. Torture
03. Lynch Mob
04. Killing Inside
05. Thrasher
06. I Speak Hate
07. Target
08. Genghis Khan
09. Burn Waco
10. Rasputin
11. Blunt Force Trauma

Muutaman vuoden takainen, Max ja Igor Cavaleran yhteenpaluu Cavalera Conspiracyn debyytin muodossa, oli väkevä ja raivokas thrash-pläjäys. Blunt Force Trauma jatkaa tismalleen siitä mihin jäätiin ja jopa kiristää ruuveja tiukemmalle, mutta samalla jotain jää uupumaan.

Sepultura on minulle tärkein metallibändi maailmassa. Siis nimenomaan Arise-Roots -aikavälin teokset. Olen myös aina pitänyt Soulflyn etnoilusta, mutta Dark Agesin jälkeiset levyt ovat mielestäni kadottaneet yhtyeen sielun liiallisen räimeen myötä – varsinkin kun Cavalera Conspiracy tarjoaa tismalleen samaa tavaraa. Moni on kanssani eri mieltä, mutta Soulflyn vahvuus oli juuri sen monipuolisuus. Nyt mikään ei erotu enää mistään.

Ja siinäpä se. Blunt Force Trauma on täsmälleen samaa kamaa kuin Conspiracyn debyytti ja Soulflyn pari viimeisintä levyä. Toki Cavaleran veljekset tarjoavat edelleen sinänsä laadukasta metallia: levy on raskas, ilkeä, vihainen, raaka ja tuhovoimainen, mutta se jokin puuttuu. Igorin rumpalointi on miehelle epätavallisen tasaista ja tasapaksua pauketta. Oikeastaan on ihan sama, kuka levyllä soittaa, sillä herran persoonallinen ote ja fillit loistavat poissaolollaan. Samassa Maxin riffitkin ovat jotenkin täysin tavanomaista thrash-nytkyttelyä.

Yritän ihan tosissani pitää levystä, mutta kun ei lähde, niin lähde. Oikeastaan levy alkaa kunnolla vasta kahdeksannen raidan, jykevän keskitempoisen Genghis Khanin myötä, mikä on auttamatta liian myöhään. Blunt Force Trauma on ammattitaitoinen esitys, mutta yksinkertaisesti tasapaksu ja samalla tylsintä, mitä Maxin riffikynästä on tullut pitkään aikaan. Ja vaikkei mies koskaan mikään runoilija ole ollut, mutta nämä killmuthafuckadiewar-sanoitukset ovat nyt ihan oikeasti jo loppuun kulutettu. Tuntuu, että Max on nyt tehnyt neljä samanlaista levyä putkeen (mukaanlukien Soulflyn kaksi viimeisintä). Vaihtelua, kiitos.28.03.2011, Tuomas Valtanen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Psychosis
Psychosis
[ CD ]
Pandemonium
Pandemonium
[ CD ]
Inflikted
Inflikted
[ CD ]
http://www.cavaleraconspiracy.com/ http://www.myspace.com/cavaleraconspiracy Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5334
Palaa »