Kansitaide Monkey3
Beyond The Black Sky
CD
[ Monkey Three Production ]

( 9+ )
01. Camhell
02. One Zero Zero One
03. Black Maiden
04. Tuco the Ugly
05. K.I.
06. Motorcycle Broer
07. Gate 57
08. Through the Desert

Kesto 42:16

Monkey3 takoo jälleen taattua sveitsiläistä laatua. Kertakuuntelu riitti asianlaidan toteamiseen, vaikkei Beyond The Black Sky yhtyeen ehdotonta huippua olekaan. Lisäkuuntelulla päästään kuitenkin lähelle.

Bändi edustaa edelleen rokkaavan instrumentaalimusiikin terävintä kärkeä, eikä lauluttomuus missään vaiheessa jätä tunnetta puutteista. Biiseissä on siellä täällä kuiskailua ja puhetta, muttei kunnollista "vokalisointia". Levyä kuullessa on oikeastaan mahdotonta sekoittaa yhtyettä mihinkään toiseen, niin selkeän leimallinen on Monkey3:n tunnelma ja tuntuma. Hauskana yksityiskohtana olin huomaavinani muutamissa kappaleissa Kingston Wallia muistuttavia tunnelmia ja sävelkulkuja, jonka kuitenkin epäilen vahvasti olevan tahaton sattuma.

Soundeiltaan bändi on edelleen selkeä ja suorastaan teknisen kliininen, lukuunottamatta asiaankuuluvaa säröä ja pörinää. Kokonaisuudesta erottuvat osaset selkeästi, mutta samalla ne pitävät paikkansa, eikä mikään osa-alue pyri nousemaan eteen muiden kustannuksella. Leimallisinta soinnissa on sen ilmavuus ja musiikin avaruudellinen tunnelma, jotka tuntuvat toimivan täydellisesti yhteen. Biisien hitaasti kasvavat nostatuksen palkitaan ja kuulijan odotukset palkitaan, muttei liian runsaskätisesti, joten lisää jää mielellään odottamaan.

Monkey3:n uutukainen on isolla pensselillä maalattua avaruus-vibaa, konstailematonta fiilistelyä, jossa koukut ovat musiikillisissa juonenkäänteissä eikä muusikon sorminäppäryydessä. Tunnelmaa piisaa alusta loppuun ja kokonaisuus nousee vuoden 2006 39 Laps -levyn tasolle, lukuunottamatta aiemman levyn päättänyttä länkkäriteemaa, joka on erinomaisuudessaan täydellinen levyn lopetus.

Myös uutukainen loppuu hienosti. Nimittäin täysin seinään ja jättää janoamaan samaa kamaa lisää.17.03.2011, Jukka Kolehmainen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
The 5th Sun
The 5th Sun
[ CD ]
39 Laps
39 Laps
[ CD ]
Monkey3
Monkey3
[ CD ]
http://www.monkeythree.com/ http://www.myspace.com/monkeythreecom Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 6489
Palaa »