Kansitaide 40 Watt Sun
The Inside Room
CD
[ Cyclone Empire ]

( 8½ )
Osta CDON:ista
01. Restless
02. Open My Eyes
03. Between Times
04. Carry Me Home
05. This Alone

Kun Patrick Walkerin luotsaama Warning taannoin lopetti toimintansa, jäivät varmasti monet yhtyeen tekemisiä tiiviimmin seuranneet odottamaan jatkoa vuoden 2006 monellakin tapaa spesiaalitapaukseksi jääneelle, viimeiselle Watching from a Distance  –levylle. Levyhän oli siinä mielessä ainutlaatuinen tapaus, että monet fanit kuvailevat sitä joksikin, mikä sisältää ennen kaikkea aitoa, sydäntä raastavaa tunnetta ja melankoliaa enemmän kuin yksikään muu lähivuosina mihinkään doomin alagenreen lukeutuva julkaisu.

40 Watt Sun yhtyeenä jatkaa sikäli juuri tuon levyn henkistä perintöä, että vaikka periaatteessa bändin voikin luokitella edelleen yleisesti ottaen ”doom metaliksi”, niin kokonaisuutena levyn sisältämä musiikki on varsin vaikeasti luokiteltavissa mihinkään tiettyyn doom metalin alagenreen. 40 Watt Sun ei ole varsinkaan trad.doomia, eikä sinänsä mene myöskään ”epic doom metal” -alagenren alle, vaan enemmän sille löytyy vertailukohtia progressiivisemman ja tunnelmallisemman metallimusiikin esittäjistä, kuten myös genremäärittelyjä kaihtavasta Revelationista. Pohjimmiltaan 40 Watt Sun siis kuulostaakin yhtä aikaa suurempiin tunnelmallisuuksiin ja omalla omalaatuisella tavallaan progressiivisuuksiin menneeltä Warningilta. ”Progeilulla” en toki tarkoita ylitsepursuavaa soitinrunkkaamista, vaan yleensäkin epätavallisempien ja rohkeampien musiikillisten ratkaisujen tekemistä ja yhtyeen muuntautumiskykyä kappaleiden vaatimusten mukaan. Vaikka kappaleet ensi kuulemalta eivät juurikaan vaikuta erottuvan toisistaan, lisäkuunteluiden myötä niistä paljastuu yhä enemmän syvyyksiä ja tasoja.

Minkälaista jatkoa siis tarjoaa Pat Walkerin uusi yhtye debyyttilevynsä kanssa? Tallella tuntuvat ainakin olevan jylhät, mutta samalla kauniin haikeat melodiat, yleisesti ottaen riisuttu ja paljas soundi, sekä Patin melankoliaa tihkuvat laulusuoritukset. Kokonaisuutena levy on viiden kappaleensa kanssa varsin vahva kokonaisuus, enkä usko kenenkään, joka on nauttinut Mr. Walkerin aikaisemmistakin hengentuotoksista tulevan pettymään tämänkään levyn kanssa. Murskaavan emotionaalista jälkeä jälleen, suorastaan!14.03.2011, Heikki Puuperä
http://40wattsun.com/ Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 4837
Palaa »