Kansitaide Abyzz
Empusa
CD
[ Omakustanne ]

( 6 )
01. Intro - Empusas Lair
02. Hekate
03. Creation Divine
04. Withered Evolution
05. The Heritage
06. My Existance
07. Fear - Emtiness - Despair
08. Alone
09. And Now You're Die
10. Reborn Again

Kesto: 45:49

Empusa on saksalaisen Abyzz-yhtyeen kolmas tuotos ja alunperin julkaisunsa jo ilmeisesti vuonna 2009 nähnyt. Omakustanteena edellislevyn tapaan ulos pyöräytetty tekele kattaa kolme varttia melodista death metalia ripauksella thrashia ja keturalleen vedettyä englantia.

Abyzz tekee monet levyn asioista hyvin ja perinteitä kunnioittaen. Yhdeksänkymmenlukulaisuus kuuluu levyn perinteikkäisissä riffeissä paitsi yksinkertaisina jyräävyyksinä, myös sopivasti melodioissa marinoituina ideoina. Thrash-mausteita on sopivasti, mutta kuitenkaan levyä kokonaisuutena dominoimatta. Teoriassa varsin pätevää kamaa siis.

Vitsinä levyssä on kuitenkin tylsänpulskea biisianti, joka ei lähtökohdistaan huolimatta kykene vakuuttamaan. Yksittäiset runttariffit ja kitaramelodiat väläyttävät kyllä bändin potentiaalia, mutta kokonaisuutena levyssä on aivan liikaa yhdentekevää huttua täytteenä. Soundit ovat pehmeydestään huolimatta miellyttävän möreät ja jykevät, eikä solistin örinäkään hassumpaa ole. Sen sijaan satunnaisemmat korviin särähtävät kielioppiseikat ovat oma lukunsa.

Vähän hyvää ja paljon keskinkertaisuutta sisältävä Empusa on hienoisesti plussan päälle yltävä levy. Kyllähän tällainen meno kevyeksi taustakuunteluksi kelpaa ja hetken jopa miellyttää, mutta mitään suurempia nautintoja levy ei kuitenkaan kykene tarjoamaan.27.01.2011, Serpent
http://www.abyzz.eu/ http://www.myspace.com/abyzzmetal Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1761
Palaa »