Kansitaide Tiluland
Axes Of The Universe
CD
[ omakustanne ]

( 8- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Prologue (to the Kings)
02. Tilu of the Kings
03. March of Immortals
04. Heroes
05. Arctic Twilight
06. Warrior's Anthem
07. Epic Tilu Fantasy Part I: A Grand Tale
08. Epic Tilu Fantasy Part II: Axes of the Universe
09. Epic Tilu Fantasy Part III: Kaamos

Kesto: 37:50

Kitaristi Arwe Ruotsalan teini-iässä aloittama nettiyhteisö Tiluland on plektrajeesusten ikioma hiekkalaatikko joka on kerännyt soittajapiireissä sen verran kiinnostusta osakseen, että viime vuonna Arwe päätti tehdä kommuunin kunniaksi oikein levyn. Arwe otti tilukaverikseen pianistiveljensä Gimin ja tekaisi viime vuonna levyllisen harvinaisen tiukkaa neoklassisen sukuista instrumentaalipowermetallia, jonka tarkoitus on ilmeisesti istuttaa tilu-sana osaksi kaikkia vieraitakin kieliä. Se on pirunmoinen harmi, sillä projektissa olisi ainesta paljon enempään kuin puolittaiseksi vitsiksi. Eikä Axes Of The Universella edes ole kysymys pelkästään tiluttamisesta, sanokoon Arwe, mitä lystää.

Estottomasti veljesten soitannollista taituruutta esittelevissä kappaleissa mahti kohtaa ponnen tyylikkäästi ja instrumentaalifantasioissa on virtaa kuin yhdeksässä hyperaktiivisessa hillerissä. Biiseissä on kohdillaan tarttuvuutta myöten kaikki. Vaikka Tiluland vannookin kaikkivoivan tilun voimaan levyn riffeissä on imua. Ilmiselvästi veljesparilla olisi paukut vaikka minkälaisen progen tekemiseen. Arwella vain on sen verran pistämätön korva napakoille melodioille ja sovituksellista älyä, että taitojen esittelemiseen progeilemalla ei ole tarvetta. Verrattaessa toiseen veljesparin vetämään tilupainotteiseen projektiin, jos Ruotsalat ottaisivat kehiin tarvitut lisäsoittajat ja treenaisivat settinsä kuntoon, kukaan ei tulisi enää ikinä muistamaan mikä helvetti Warmen on.

Niin hienoa soittoa kuin Axes Of The Universe esitteleekin, instrumentaalisuus on myös sen heikkous. Levy-yhtiöiden suoltaessa ilmoille liukuhihnakuonaa on suorastaan rikollista, kuinka paljon potentiaalia Tiluland hukkaa pöljällä nimellään ja projektiluonteellaan. Tämä projekti on kelvollista nimeä, oikeaa rumpalia ja muutamaa täsmäiskuista laulumelodiaa vaille valmis vientituote. Oikeana yhtyeenä sille olisi takuuvarmasti kysyntää myös keikkalavoilla, eikä pelkästään soittajapiireissä. Voin vaivatta kuulla päässäni japsiyleisön mylvinnän, kun lavalla vetää sikäläisen melometalliyleisön musiikkimakua ajatellen kipein bändi sitten Sonata Arctican alkuvuosien.

Jos saan leikkiä ajatuksella, niin minun täydellisessä maailmassani Tilulandissa laulaisi Antti Railio, rumpuja soittaisi Rainer Tuomikanto ja bassoa Vilhelm Valloittaja. Pelkästä ajatuksesta karkaa ilopissa. Ajatus ei ole edes mahdoton, että myös mm. satoja tuhansia maailmalla myyvä DragonForce on alkujaan samalta foorumilta toisensa tuntevien nettituttujen kasaama yhtye. Mutta hoitakaa nyt hyvät veljekset aluksi edes ammattimainen jakelu omakustannelevyllenne, sillä kuka tietää mitä tästä voisi tulla jos sama setti taipuisi myös livenä...24.01.2011, Mape Ollila
http://www.tiluland.com/ http://www.myspace.com/tiluland Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5160
Palaa »