Kansitaide Lex, The
Let Me Go
CD
[ Castle Records ]

( 7 )
01. Let Me Go
02. Let's Start Losing Sight
03. No War
04. Blue Sky
05. Destroy
06. Thing
07. Secret Woman
08. Burning Frash
09. Y.F.
10. How Can I Loosing (bonus)

Tokiossa vaikuttava The Lex edustaa Japanissa harvinaisempaa tyylilajia, eli perinteistä 80-luvun hard rockia. Paikallisia musiikkimarkkinoita hallitsevat kotimaan pop- ja visual kei-yhtyeet, joskin X Japanin ja Luna Sean kaltaisia poikkeuksia toki löytyy. Perinteisten rock-bändien on vaikea löytää levytyssopimusta, mutta Castle Records on ottanut The Lexin nuoren nelikon siipiensä suojaan. Yhtye itse mainitsee saaneensa vaikutteita skandinaavisilta rock-bändeiltä ja Ruotsin lisäksi heidän esikoisensa haiskahtaakin vahvasti Yhdysvaltojen länsirannikon hiuslakan suurkuluttajilta, kuten RATT:ilta. Promokuvan perusteella olisin odottanut rankempaa kyytiä, mutta vaihtamalla päänsisäisen radiokanavan kevyemmälle kanavalle, on mieli vastaanottavainen tokiolaisrokkareiden hengentuotokselle.

Bändin laulaja-kitaristi Hideki on säveltänyt ja sanoittanut kaikki Let Me Gon biisit, jonka lisäksi yhtye on tuottanut levyn itse. Kahden kitaran yhteistyö toimii lähes kliimaksimaisen hyvin ja soittotaidoissa ei löydy moitittavaa, mutta vokaaleista olisi varmasti saanut ammattitaitoisen tuottajan käsittelyssä enemmän asennetta irti. Hidekillä on persoonallinen ääni, mutta välillä homma menee karaokemaiseksi lallatteluksi, mikä on sääli, sillä livenä mies vetää aina tiukalla otteella.

Kymmeneen biisiin sisältyy vauhdikkaampia hetkiä, kuten oma suosikkibiisini Y.F. sekä aloitusraitana toimiva levyn nimibiisi Let Me Go, joka on potentiaalisin valinta, mikäli bändi tulevaisuudessa aikoo kuvata musiikkivideon. Mieleen jää myös Destroy ja levyn ainoa varsinainen slovari The Thing, mutta silti kirkkain tähti puuttuu The Lexin taivaalta. Olen silti odottavalla kannalla tulevaisuuden suhteen, sillä sen verran nerokkaita melodioita on Hideki kirjaillut ja ken tietää, millaisia piileviä hittitehtailijoita bändin sisältä löytyy.

Kielirajoitteisetkin kuulijat voivat tutustua The Lexiin ennakkoluulottomasti, sillä vaikka laulukieli on japani, ei eurooppalaiselle kuulijalle synny visual kei -tyylisuunnalle ominaisen laulutavan aiheuttamia nielemisvaikeuksia. Pilkunviilarit voivat rauhassa hymähdellä englanninkielen kielioppivirheille, mutta yhtye ei juurikaan kyseistä kieltä puhu ja allekirjoittanut ainakin kaihtaa (vielä toistaiseksi) kanjeja kuin viimeistä päivää.

Let Me Gon ensimmäinen painos on vain 1000 kappaletta, mutta levyä voinee ostaa myös Amazonin kautta. Kohderyhmä ottanee The Lexin ”sleazeyden” avosylin vastaan, eli ei muuta kuin hienosäädön jälkeen valloittamaan Euroopan ja Amerikan markkinoita!18.12.2010, Meeri Koskialho
http://a-babe.plala.jp/~lex/index.html http://www.myspace.com/thelex_jp Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1928
Palaa »