Kansitaide KOKOELMA
Absolute Respect – A Tribute to Killing Joke
CD
[ Spinefarm Records UK ]

( 7+ )
01. The Wait (Metallica)
02. Europe (BBC live version) (Amen)
03. Primitive (Helmet)
04. Pssyche (Econoline Crush)
05. Love Like Blood (Dead By April)
06. Democracy (NIN remix) (Killing Joke)
07. Wardance (The Mad Capsule Markets)
08. Pssyche (Nouvelle Vague)
09. Millennium (Fear Factory)
10. Requiem (BBC live version) (Foo Fighters)
11. Pandemonium (Kotiteollisuus)

Killing Joken coveroiminen on uskaliasta puuhaa, koska kuten jo kollega Mika Penttinen Hosannas from the Basements of Hell –arviossa toteaa, post-punkin ja industrialin aatellinen on dinosaurus, jolla ei ole haastajia. Jopa Metallican ja Foo Fightersin kaltaiset isot nimet selviytyvät kyseisestä haasteesta puolivillaisesti. Metallica käsittelee The Waitin yksinkertaisesti tylsästi ja Foo Fighters Requiemin vuorostaan vaisusti. Pelkät hutilyönnit eivät ole silti Absolute Respect – A Tribute to Killing Jokea kansoittaneet.

Bossanovamaisella lähestymistavallaan Nouvelle Vaguen Pssyche on rohkea lainakappale toisinkuin Ecolinen Crushin esittämä Pssyche, joka etenee huomattavasti enemmän alkuperäiskappaletta mukaillen. Puolirohkeaksi voidaan laskea Kotiteollisuuden Pandemonium lähinnä suomenkielisen sanoituksensa ansioista.

Fear Factoryn versioima Millenium herättää kaksijakoisia tuntemuksia. Bändi saa puserrettua kappaleeseen oikeanlaista lisäraskautta, mutta toisaalta se on yllätyksettömässä omannäköisyydessään juuri sellainen coveri, jota Fear Factoryltä voi odottaa.

Amen, Helmet ja Dead By April suoriutuvat perusvarmasti niin hyvässä kuin huonossa mielessä. Tribuutissa on tasan kaksi huippuhetkeä: ultratanssittavilla elektropulsseilla kyllästetty Nine Inch Nailsin remiksaus Democracystä sekä jo aikaisemmin mainittu Nouvelle Vaguen Pssyche. The Mad Capsule Markets lähentelee myös tiukinta kärkeä lietsoessa Wardancen hurmokselliseen tempoon.

Absolute Respect – A Tribute to Killing Joke on asiallinen tribuuttilevy, vaikka Killing Joken klassikoita ei kauhean moneen kertaan väännetä uusiin ulottuvuuksiin.
 07.12.2010, Niko Määttä
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.spinefarmrecords.co.uk/bands/index.php Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3016
Palaa »