Kansitaide Krieg
The Isolationist
CD
[ Candlelight Records ]

( 6 )
Osta CDON:ista
01. No Future
02. Photographs from an Asylum
03. All Paths to God
04. Ambergeist
05. Depakote
06. Regilion III
07. Blue of Noon
08. Decaying Inhalations
09. And the Stars Fell on
10. Remission
11. Dead Windows

Kesto: 55:22

Jenkkiläinen Krieg on omalla tavallaan hämmentävä yhtye. Se on toisaalta tehnyt kohtuullisen vahvaa, joskin rujoa black metalia genreviivaimia myöden, ja toisaalta kyennyt myös hyvinkin omintakeiseen ilmaisuun raja-aitoja kolistellen. Yhtyeen kuudes studiotäyspitkä, The Isolationist, kuuluu ehdottomasti jälkimmäiseen ryhmään.

The Isolationist ei ole tavanomainen black metal -levytys. Se soi rujosoundisesti, sisältäen hyvinkin epätavallisia, jopa outoja ideoita metallilevyksi, ja sillä selvästi koetellaan kuuntelijan ymmärrystä ja makuaistia. Mutta se on, outouksistaan huolimatta, (black) metal-levytys, ja sen riffitarjonta ei yksinkertaisesti vakuuta. Biisimateriaali on kokeilevaa, niin rytmien, soundien, kuin jossain määrin myöskin kaiutettujen rääkyjen myötä, mutta itse materiaalin iskevyys, vetävyys, teho, tai miksi ikinä asiaa haluaakaan luonnehtia, tuntuu puuttuvan.

Paikoin Krieg kuulostaa jonkin sortin huonolta industrial-projektilta, paikoin taas tavanomaiselta demotason bm-bändiltä, joka vielä hakee muotoaan. Jotain kiehtovuutta tässä epätavallisuudessa on, sillä sitä jollain tavalla kuin yrittää väkisin päästä mukaan, vaikkei levy kunnolla puhuttelekaan, eikä tekele toisaalta missään vaiheessa haukotuta, saati ärsytä. Mutta hyvä, iskevä kokonaisuus? Ei.

Oman tehonsa levyn riffiparhaimmistolta vie soundien taso, sillä tämänkaltainen heikko pörinä ja vaisusäröinen jälki ei tuhnuudessaan vain jaksa puhutella. Tällä ratkaisulla on toisaalta saatu lisäpotkua kaiutettuihin rääkynöihin, mutta hinta on melko kallis siitä ilosta, että tämän takia The Isolationist kuulostaa raakuuden sijalta pehmolta ja munattomalta.

Eiköhän bändin kiivaimmalle fanikunnalle tämäkin levy ole jonkinlaisen pakonomaisen tsekkaamisen väärti, mutta meille muille, hädin tuskin kertakuuntelun veroinen.04.11.2010, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Sono Lo Scherno
Sono Lo Scherno
[ CD ]
http://www.myspace.com/officialkrieg Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 2014
Palaa »