Kansitaide ...Of Celestial
The Strange Infinity
CD
[ More Hate Productions ]

( 5 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Purification
02. Slave of Emptiness
03. Viking’s Song
04. Engrossed by Eternity
05. In Your Eyes
06. Minutes of Oblivion
07. Reconciliation with Destiny
08. Only Darkness and the Gloom

Kesto: 41:47

Onhan se kieltämättä hienoa, että tällaistakin tavaraa vielä tehdään. Ukrainalainen ...Of Celestial palauttaa elävästi mieleen muistot ajoista, kun Dimmu Borgirin Mourning Palace pyöri Jyrki-TV-ohjelmassa ja maailmaa alkoi vallata melodisen ja sinfonisen black metalin aalto, kaikessa mahtipontisuudessaan ja juustoisuudessaan.

The Strange Infinity on siis selkeä paluu noihin aikoihin. Jämäkkä- ja kirkassoundista levyä hallitsevat napakka rumpalointi ja koko ajan kitarariffejä kuorruttavat syntikkamatot. Tämän päälle yhtyeen herra ja hidalgo Vitaliy Gabelkov valuttaa karheaa raakuntaansa, ja niinpä lopputulosta voi luonnehtia adjektiiveilla ’synkkä’, ’jylhä’ ja ’tunteikas’. Mitään vihaisinta tai äärimmäisintä paloa ...Of Celestial ei siis julista, vaan mittari hypähtelee enemmänkin miedommilla alueilla.

Tällaisessa musiikissa tärkeää on aina löytää tasapaino imelyyden ja rankkuuden välille, ja tässä ...Of Celestial onnistuu, tosin vain osittain. Paikoin The Strange Infinity jyrää tyylikkäästi niin kitaroiden kuin koskettimien voimin, mutta joskus etenkin syntikat ovat sellaista viiden sentin naputusta, että korvia punottaa häpeästä. Myös ...Of Celestialin yritykset olla joskus progressiivinen ja kimpoileva ovat lähes aina tuomittuja epäonnistumaan. Vastapainona täytyy sanoa, että levyn päättävä ja huiluin koristeltu Only Darkness and the Gloom on fiilikseltään yllättävän toimiva herkkishummailu.

Tuloksena on More Hate Productionsin laatukriteereihin sopiva eli osaksi epätasainen ja osaksi tasapaksu metallitekele, joka parhaimmillaan pystyy takomaan tyylikästä dark metalia mutta on pääosin valmista alelaarikamaa.
 25.09.2010, Antti Klemi
http://www.ofcelestial.com http://www.myspace.com/ofcelestial Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 1593
Palaa »