Kansitaide Eufobia
Insemination
MCD
[ Axa Valahia ]

( 6½ )
01. Vibrator
02. Pissing Squad
03. Slaughter
04. Scum of Christ
05. Insemination
06. Never Innocent Again
07. Justine
08. Blindfold

Kesto: 18 min.

Bulgarialainen metalli ei ole järin tunnettua, ainakaan Suomessa, vaikka Metal Archives -sivusto listaakin kyseisestä maasta reilut parisataa nimeä. Eufobia edustaa maansa uudempaa koulukuntaa. Vuonna 2003 perustettu yhtye esittelee toisella julkaisullaan modernia death metalia kiemuroita unohtamatta.

Insemination on death metaliksi kevyttä, melodista ja hitusen koukeroistakin. Erityisen teknistä tai kikkailevaa yhtyeen raskasmetalli ei kuitenkaan ole, vaikka myös rytmivaihdosten kanssa pelehtimistä kappaleista löytyy. Levytys ei myöskään, ehkä hieman yllätyksellisesti, nojaa nopeaan tempoon, vaikka siivuja tältäkin osastolta kappaleisiin mahtuu. Reipasta nakutusta on niputettu yhteen keskitempoisen rynkytyksen kanssa ja ylipäätään homma pysyy riittävän vaihtelevana, mutta liiallisuuksiin menemättä.

Eufobian levytys jakaantuu melko selvästi sekä hyviin, että huonoihin ideoihin, mutta mukana on paljon myös silkkaa keskinkertaisuutta. Vähemmän hyviin ideoihin on laskettava bändin hämmentävät, paikoin suorastaan pöljiltä kuulostavat kitaramelodiat, jotka tuntuvat useimmiten täysin irtonaisilta muuhun musisointiin nähden. Vastavuoroisesti yhtyeen bassovetoisesta annista on pakko pitää, sillä liian harvoin on otettu ilo näin hyvin irti bändin isosta kitarasta.

Loppuosa edustaakin sitten sitä keskitasoista tai hieman parempaa osastoa. Soundeista tosin on sanottava, että yhtyeen selkeä ja vahva anti on maukasta kuultavaa, etenkin basson osalta. Kitaramelodiat tosin häiritsevät tälläkin saralla, mutteivat varsinaisesti soundien osalta. Myös laulajan osalta anti voisi olla mureampaa, sillä nyt kitaristi-solisti Nikin ääni jää vähän turhan karheaksi ärähtelyksi.

Eufobia kuuluu allekirjoittaneen osastolla bändeihin, josta jää ristiriitainen jälkimaku. Yhtyeellä on kokeilevan kuolon osalla kiinnostavia ideoita, mutta toteutus ei pure kunnolla. Lisäksi ne oikeasti tiukat ja napakat sävellykset uupuvat käytännössä täysin, vaikka yksittäisellä riffitasolla kelpo suorituksia ehkä onkin. Lopputulos edustaa vain hitusen keskivertoisuuden paremmalle puolelle pääsyä.19.08.2010, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Eufobia
Eufobia
[ CD ]
Cup of Mud
Cup of Mud
[ CD ]
http://eufobia.com/ http://www.myspace.com/eufobiacarnage Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 1423
Palaa »