Kansitaide Gunpowder Power & Gold
Wolf Under the Floor
LP
[ Verdura Records ]

( 7- )
01. Sing My Girl
02. You Can Trust Me
03. Last Dance
04. Across the Desert
05. Ravens Eye
06. Hounds of the Devil
07. Song from the Mire
08. Sea of Cold
09. The Train Has Passed
10. Waiting for the Rain

Kesto: 40:03

Mystis-psykedelinen kansi kätkee taakseen Turun ja Tampereen alueelta kotoisin olevan, omaperäisesti nimetyn Gunpowder Power & Gold -viisikon, jossa vaikuttaa muusikkoja niin Mannhaista, Sergiosta kuin Sur-ruristakin. Mitään näistä bändeistä ei kuitenkaan kannata ajatella vinkeiksi Gunpowder Power & Goldin tyylistä, sillä Wolf Under the Floor sisältää kymmenen varsin tyylipuhdasta country/western-kappaletta.

Meno onkin tällä 40-minuuttisella levyllä kepeä ja usein myös hyväntuulinen, vaikka Joãnitorin tunnistettava ja komea lauluääni tuokin musiikkiin kohtalokkuutta ja jopa tiettyä Agents-vibaa. Sekä biisit että soundit antavat autenttisen vaikutelman yhtyeen tavoittelemasta tyylistä, mitä nyt rumputyöskentelyyn kaipaisi hetkittäin hivenen lisää kepeyttä ja lennokkuutta. Toki You Can Trust Me'n, Sea of Coldin ja Hounds of the Devilin tapaiset kappaleet lähtevät lentoon näinkin, mutta Across the Desertin ja Song from the Miren kaltaiset melankolisemmat biisit voisivat kaivata hieman kevyempää keinuvuutta eli ilmavuutta.

Levylle on eksynyt ehkä muutama filleri - ainakin Ravens Eye ja The Train Has Passed -, mutta eniten biiseiltä jää kaipaamaan jonkinlaista omintakeista kierettä. Tällaisenaan albumi on kyllä tyylikäs ja miellyttävä, mutta jotain odottamatonta uskalsin myös tältä reseptiltä toivoa. Muutama hetki lisää näiden biisien kanssa sovitusvaiheessa ei olisi tehnyt pahaa, vaan olisi saattanut avata hieman yhtyeen soinnillista spektriä. Ainakin jo nyt kuullakseni säästeliäästi käytettyjä urkuja olisi voinut tuoda enemmän pinnalle. Piristävää musiikkia joka tapauksessa, vaikka napakymppiin ei vielä osutakaan.24.08.2010, Antti Korpinen
http://www.myspace.com/gunpowderpowerandgold Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2481
Palaa »