Kansitaide 8 Point Rose
Primigenia
CD
[ Escape Music ]

( 8- )
Osta CDON:ista
01. Resolve
02. Out Of The Shadows
03. When Chaos Rules Our Lives
04. Endless Rage
05. Relentless
06. The Shadow
07. Winter Storm
08. I Want The World To See
09. Primigenia
10. Name Of Time

Kesto: 41:56

Brittilafka Escape Music poikkeaa yleensä pehmoon aikuisrockiin panostavasta linjastaan julkaisemalla ruotsalaisen 8 Point Rosen Primigenia-debyytin. Kyseessä on sekoitus suorastaan loisteliasta laulantaa ja omaperäistä melodista metallia, joka seilaa jossain powermetallin ja kevyemmän Göteborg-dödön vuorovesissä. Lauluosuuksien vuoksi voisi luulla kuuntelevansa rääyin ja korinoin kuorrutettua, piirun pari rankempaa Nocturnal Ritesiä.

8PR on varsin nuori viritys. Niin nuori, että se otti ensiaskeleensa virtuaaliavaruudessa julkaisemalla kotisivuillaan metallitribuutin tuolloin vastikään kuolleelle Michael Jacksonille. Debyyttilevylle tuo tribuutti, This Is It nimeltään, ei selvinnyt, mutta se herätti pumppuun sen luokan mielenkiinnon, että yhtye löysi itsensä muutamien festareiden lauteilta jo ennen kuin bändillä oli ikää neljää kuukauttakaan.

Ytimeltään parikymppisten hemmojen bändillä tuntuu olevan reilusti kavereita kuuluisuudeltaan keskitason ruotsalaisyhtyeissä ja niinpä Primigenialla kuullaankin harvinaisen monia fiittauksia. Kitarasooloissa on vierailijaa niin Bloodboundista, Morgana Lefaysta, Andromedasta kuin Avataristakin. Levyn kaikki akustiset kitarat soittaa Hate Ammon Ronnie Björnström, joka vastaa myös läystäkkeen tuotannosta. Suurimman osan laulamisista hoitaa yhtyeen oma Marcus Nygren, jolla on niin siisti ja epäilyttävän tutun kuuloinen melodinen puoliraspi, että voisin välillä vaikka vannoa kuuntelevani Nocturnal Ritesin Jonny Lindqvistiä tai nuorempaa Göran Edmania. Yhtyeestä löytyy myös deathcore-mallin rääkyvokalisti Alexander Timander ja syvempää ördää haettaessa mikinvarressa käy myös äärimetallirykelmä Zonarian Simon Berglund, joten lauluteknisesti homma on hoidossa suuntasivatpa biisit sitten minne päin tahansa.

Primigenia on paitsi miellyttävää, myös suhteellisen kiehtovaa kuunneltavaa, sillä 8 Point Rose on onnistunut tekemään semi-tarttuvaa ja aidosti innovatiivista modernia power metalia irrottautumalla genreen luutuneista säännöistä ja lisäämällä pakettiin saumattomasti niveltyviä äärimetalliaineksia. Se ei kuitekaan ole antanut periksi koko äänikuvaa dominoivasta melodisuudesta, eikä se eksy liian syvälle progeenkaan. Tiettyjä yhtäläisyysmerkkejä voidaan vetää toki Evergreyn suunnalle, mutta 8PR pitää biisinsä pääosin suoraviivaisempina, tarttuvampina ja vähemmän melankolisina. Konsepti on varsin riskaabeli, sillä huonommalla vokalistilla tällainen yritelmä kaatuisi naamalleen. Nygren on nuoresta iästään huolimatta niin kova tekijä, että täältä nousee 8 Point Roselle hattu.

Mahtavaa settiä.12.07.2010, Mape Ollila
http://www.8pointrose.com/ http://www.myspace.com/8pointrose Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 1849
Palaa »