Kansitaide Ghost Voyage
Under the Broken Skies
MCD
[ Omakustanne ]

( 7- )
01. Under the Broken Skies
02.Beatus Vir Qui Suffert Tentationem
03. Flames of the Wicked

Edellisessä Ghost Voyage -arviossani vedin suorastaan aika suoran yhtäläisyysmerkin Ghost Voyagen ja Swallow The Sunin välille.

Voiko vertailuilta välttyä tälläkään kertaa, on todennäköisesti tässäkin arvostelussa se kaikista tärkein kysymys. Ensikuulemalta yhtyeen ulosanti tuntuu säilyneen pitkälti samankaltaisena kuin viime vuonna ilmestyneellä debyytti-EP:llään.

Toisaalta, useiden kuuntelukertojen myötä käy selväksi ainakin se, että yhtye tuntuu silti uudistuneen hieman, jollain salakavalallakin tavalla. Ensinnäkin, yhtyeen musiikissaan käyttämien tehokeinojen kontrasti tuntuu syventyneen entisestään, eli lyhyesti sanottuna raskaammat kohdat tuntuvat entistäkin raskaammilta, ja tunnelmallisemmat kohdat entistäkin tunnelmallisemmilta. Eli kontrastit raskaan ja kevyen, pehmeän ja kovan ilmaisun välillä ovat entistä selkeämmät.

Varsinkin lyhytsoiton kakkoskappaleessa olen havaitsevinani myös uusia, jopa hieman progeilevia sävyjä, jotka tuovat kenties eniten mieleen Opethin. Ghost Voyage on siis kieltämättä panostanut tällä kertaa enemmän siihen kuuluisaan omaan ilmeeseen, jota kaipailin enemmän edellisessä arviossani.

Yhtye on edelleenkin teknisesti varsin taitava, ja jos jokin levyltä huokuu lisääntyneiden kontrastien lisäksi, niin se on jäsenten vielä selkeämmin esille tuoma soittotaito. Valitettavasti musiikista vain edelleen tuntuu puuttuvan se kuuluisa jokin. Levy ei aiheuta suurempia tunneväristyksiä, jos nyt ei puolestaan vihankaan purkauksia, koska Under the Broken Skiesia ei varsinaisesti huonoksi tai amatöörimaiseksi tekeleeksikään voi haukkua.09.07.2010, Heikki Puuperä
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Endless Ocean
Endless Ocean
[ CD ]
Embrace of the Deep
Embrace of the Deep
[ CD ]
http://www.myspace.com/ghostvoyage http://www.mikseri.net/artists/?id=106870 Kerro kaverille Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2004
Palaa »
 
Bookmark and Share