Kansitaide Enthrope
Tomorrow's Dead Days
CD
[ Supernova Records ]

( 7 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Cloud Six
02. The Last Lunation
03. Moon Chains Descent
04. Illumination Paradox
05. Enemy Within
06. End It All
07. Dead Sun Fragment
08. The Desolate
09. Stars of Nhagrad

Kesto: 52:17

Iältään suhteellisen nuori Enthrope on parin demojulkaisun jälkeen päässyt levyn tekemisen makuun ja lopputuloksena on varsin mukava pelinavaus Tomorrow's Dead Days. Melodista dark- ja death metalin sekoitusta veivaava pumppu onkin pakertanut kasaan paketin, joka ei puhtaasti kumartele vain yhden genrekunnan suuntaan, mutta joka samalla osaa olla kuulostamatta väsyneeltä hybriditeokselta.

Aivan ensimmäisen ja ehkä sitä seuraavankin kuuntelukerran perusteella Enthrope jätti suuhun maun tavanomaisesta ja tylsänpulskeasta "perusmetallista", suomalaisin otten, totta kai. Hyvin tehtyä ja muhkeat soundit, toki, mutta silti kovin mitäänsanomatonta. Vaan lisäkuunteluiden myötä alkoi särmää ja vaihteluakin erottua ja Tomorrow's Dead Days onkin varsin dynaaminen, alkuvaikutelmaansa parempi tapaus.

Siinä missä yhtye paikoin jyriseekin melodisen raskasmetallin pauloissa a la Hypocrisy, yhtye osaa heittäytyä myös selvästi herkemmälle dark metal -fiilistelyvaihteelle. Jälkimmäistä on osaavasti korostettu paitsi harkituilla syntikkaratkaisuilla, myös Vanguard-solisti Suvi Grymin heleällä ja kovin kauniilla naislaululla. Kontrastia tähän löytyy niin miesörinöiden kuin puhtaidenkin laulusovitusten saralta.

Melodiat puolestaan tuovat paikoin mieleen myös toisen kotimaisen, nimittäin aiemmin aktiivisen Rapturen. Jos aivan yhtä melankolisille urille ei Enthrope ylläkään, on lopputulos silti varsin maukas ja parhaimmillaan varsin vertailukelpoinen. Enthropen heikkoudet puolestaan löytyvät niistä tavanomaisuuksista, joita levyllä on ehkä hieman turhan paljon ollakseen todellinen päävoitto.

Vioistaan huolimatta TDD on korvaa miellyttävä lätty. Sille on ehkä tällaisenaan pituutta siunaantunut hitusen liikaa, mutta se on toisaalta vaivaton levy päästä sisälle. Omassa lokerossaan tutustumisen veroinen.02.06.2010, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Universe Mute
Universe Mute
[ MCD ]
http://www.enthrope.com/ http://www.myspace.com/enthrope Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3313
Palaa »