Kansitaide 2 Times Terror
Equals One Sudden Death
CD
[ Osasto-A ]

( 4½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. D.E.A.D.
02. Lust
03. Kuoleman kehdossa
04. Forever Mine
05. Equals One Sudden Death
06. Maailman tuomari
07. Metalorgy
08. Ikävässä paikassa
09. Vaatteet
10. Vielä joskus
11. Forever Mine (remix)

Kesto: 45:17

Pääasiassa kuopiolaisista musikanteista koostuva rytinäkollektiivi 2 Times Terror esittelee taitojaan esikoisellaan Equals One Sudden Death. Kollektiivin ytimenä ja vokalistivastuissa toimivat Turmion Kätilöiden puuhamies MC Raaka Pee kera HC CSD:n ja taustakohorteista löytyy mm. lisää Kätilöitä, Tarot-kitaristi Sakari Hietala, Verjnuarmun laulaja Puijon Perkele ja hard dance -suuruus DJ Proteus.

2TT:n musiikin linjat onkin pitkälti kerrottu sen miehistöllä: industrialia, metallia, teknoa ja kaikenlaisia näiden yhdistelmiä. Sekä suomeksi että englanniksi. Oma asiantuntemukseni tanssimusiikin alalajeista ei riitä materiaalin tarkempaan genrettämiseen, mutta mikäli 2TT:n kohdeyleisönä on sama kuin Imperiuminkin, eli metallikansa, niin eipä tarkempaan läpianalysoimiseen mahda olla tarvettakaan. Riittänee, jos sanon, että lähinnä MC Raaka Peen suoraviivaisen aggressiivisen vokalisoinnin vuoksi pääosassa kappaleita kuulija voisi luulla kuuntelevansa teknompaa, kosketinvoittoisempaa ja ajoittain tanssittavampaakin. versiota Kätilöistä.

2 Times Terrorin tarinat eivät ole mitään mennään biitsille ja bailataan -tyyppistä tauhkaa, vaan sen klubilla kustaan ja kuksitaan sekä syljetään seksiä, sappea ja saatanaa. Senkin vuoksi itselleni jää vähän epäselväksi, miksi paketin tietyt suomeksi lauletut kappaleet, kuten vaikkapa Kuoleman kehdossa, Maailman tuomari tai epämelodisine kertseineen mielenkiintoiselta kombinaatiolta Rammsteinia ja Kotiteollisuutta muistuttava Vielä joskus, ovat päätyneet juuri 2TT:n, eikä Kätilöiden levylle. Oman junttapullansa ja dancennytkeensä lisäksi 2TT jyskyttää uusiksi myös iänikuisen Maukka Perusjätkän ja Ralf Örnin punk-standardin Vaatteet, Maukan itsensä assistenssilla toki.

7,5/10
Mape Ollila


Mitä saadaan, kun yhdistetään ruotsalainen Pain, saksalainen Rammstein ja yhdistetään palettiin 1980-luvun suosituin kotitietokone Commodore 64? Vastaus: Vesittämätön versio 2 Times Terrorista.

Jonkinlaisena Turmion kätilöt -jatkeena tai -irvikuvana toimiva 2 Times Terror edustaa kenties eniten sitä mikä on vialla tämän aikakauden musiikissa. Toisin sanoen tökeröä, rasittavaa ja mahdollisimman halvalla tehdyn kuuloista. Lyhyesti kuvattuna kyse on konevetoisen tanssi- ja bilemusiikin yhdistelystä metalli- ja rock-vetoiseen soitantaan, aina särökitaroita, laulutyyliä ja sanoituksia myöden.

Pahinta paketissa ei ole eri tyylien ja näiden perversointi, taikka esimerkiksi halvat Rammstein-apinointiyritykset, vaan se, että näistä edellä mainituista bändeistä - Turmion kätilöt mukaan lukien - ja tyyleistä on otettu mukaan ne kaikkein huonoimmat elementit ja ideat. Äärimmäisen muovisiin ja paikoin hyvin rasittaviin soundeihin on yhdistetty kökköä ärinää, örinäntapaista, kirkunaa ja ärsyttävää naislaulua. Viimeksi mainittu kisaileekin levyn kamalimmasta elementistä yhdessä susihuonojen kosketinratkaisujen kanssa.

Mitä tulee itse kitarariffeihin, levyn konetumputukseen ja puhtaisiin lauluihin, niin nämä kolmosdivarin Pain-viritelmät ovat vielä sietokyvyn paremmalla puoella, joskaan mitään varsinaisesti hyvää en keksi näistäkään sanottavan. Mutta jos jotain hyvää haluaa levystä keksiä, niin sen, että kaikki paskakin loppuu aikanaan ja milteipä mikä vain levy tuntuu tämän jälkeen miellyttävältä teokselta. Välttäkää tätä bändiä kuin ruttoa.

1,5/10
Serpent09.07.2010, Serpent / Mape Ollila
http://www.2timesterror.com/ http://www.myspace.com/2timesterror Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4597
Palaa »