Kansitaide Brüssel Kaupallinen
BK20 Live
CD
[ Stop the Building & Korpinkynsi ]

( 8 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Pyörät
02. Orjalaiva
03. Loistava kylpy
04. Aika
05. Aika kultaa muistot
06. Nimetön naapuri
07. Varjele mun järkeni
08. Musta pyöveli
09. Olen saanut sinut ihoni alle
10. Nahkaradio

Viime Provinssirockissa sain päästä todistamaan, kun helteisessä aamupäivän auringonpaisteessa Brüssel Kaupallisen laulaja Janne Helttunen meuhkasi itsensä lähes näännyksiin – ja samalla itse koko orkesteri heitti intensiivisen ja rosoisen rock-keikan. Nyt saman voi kokea kotioloissa yhtyeen 20-vuotista uraa juhlistavan live-levyn muodossa, ja kyllä tästä taas hien haistaa.

Brüssel Kaupallinen kierrättää kuulijaa vuoden 1991 Pyörät-biisistä viime vuoden Musta polku -täyspitkän antiin, ja vaikka yhtyeen raskaassa ja kierossa rockissa voikin huomata näin omanlaistaan kehittymistä, osoittaa BK samalla olleen aina ennakkoluuloton ja ehdoton räimejoukkio. Orjalaivoista, rekka-autoista ja kuolleista naapureista kertovat tarinat tuutataan vahvasti riuhtoen esille groovea unohtamatta. Näin keikkaolosuhteissa musiikin fyysisyys ja meluisuus vain korostuvat, ja hyvä niin.

Myös puitteiden osalta BK20 Livelle on pedattu hyvät paikat onnistuneeseen lopputulokseen: veteraaniäänittäjä Jarmo Hatunen on repinyt miksauspöydästä sopivan lonksuvat soundit, jotka on hiottu kohdilleen Hiili Hiilesmaan ja Cutting Roomin Håkan Åkessonin käsissä. Mikäs siinä bändin on päästellessä: biiseihin saadaan keikkahekuman henkeä, ja Helttusen pelottavan toteavalla äänenpainolla lausuttuja välispiikkejä on ilo kuunnella.

20 vuotta, eikä suotta. BK20 Live sopii niin BK-veteraanille kuin kokemattomallekin vierailijalle, sateiseen lauantaihin tai miehiseen kupitteluun. Skål!
 10.05.2010, Antti Klemi
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Murheenkruunu
Murheenkruunu
[ CD ]
Minä olen vihattu
Minä olen vihattu
[ CD ]
Musta polku
Musta polku
[ CD ]
Valheiden kirja
Valheiden kirja
[ CD ]
Aika (reissue)
Aika (reissue)
[ MCD ]
http://www.brusselkaupallinen.com http://www.myspace.com/brusselkaupallinen Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 3659
Palaa »