Kansitaide Elimi
Asylum
CD
[ Eerie Art Records ]

( 7 )
01. Chapter 1: Withered With Time
02. Chapter 2: Don't Speak
03. Chapter 3: Like Sulphur
04. Chapter 4: Revenge
05. Chapter 5: A Light
06. Chapter 6: Alive, Dead

Kesto: 47:35

Ruotsalaiset sen osaavat, nimittäin tehdä musiikkia niin varmaeleisin ottein, tyylistä riippumatta, että kierrätettykin materiaali tuntuu kierrättämättömältä ja tusinahuttukin tuntuu sitä itseään paremmalta. Siis toisin sanoen musiikkia, joka on parempi kuin osiensa summa. Toinen asia sitten onkin voiko moista näkemystä tai kommenttia pitää kehuna vaiko loukkauksena. Näin ovat kuitenkin näppylät Elimin kohdalla, jonka toinen levy ei tee mitään uutta, eikä edes poikkeuksellisen hyvin, mutta jota kuuntelee silti sujuvasti kerran jos toisenkin.

Asylum on kuin vuoltu suoraan skandinaavisen black metalin mahlaisesta puusta ja jalostettu hyllytavaraksi, myytäväksi suoraan sellaisenaan. Ennen kaikkea, levy tuoksahtaa niin tavanomaiselta bm-levytykseltä på svenska, ettei sitä edes osaa pitää huonona puolena. Ideoita on varmasti lainattu eri suunnilta aina yksittäisistä riffeistä soundeihin ja rääkyvokaaleihin, ja yhtymäkohtia voi löytää yhtä lailla Mardukiin kuin Craftiinkin. Mikseipä myös joku Shining tule jostain kohtaa mieleen tai toisaalta vaikka Watain.

Paikoin Elimi painaa kaasua nopeatempoisen räksytyksen nimissä, ajoittain taas fiilistellään keskitempoisen muhinan parissa ja välillä kuljetaan jossain siellä välimaastossa jopa death metalille flirttaillen. Mutta jotenkin, kuin ihmeen kaupalla, bändi on saanut aikaiseksi varsin mukiinmenevän levyn, joka ei ärsytä tai tympäännytä sillä tavoin kuin osista voisi päätellä. Kaikesta päätellen jotain on tehty oikein.

Tuotantopuoli voisi totta puhuen olla paljonkin parempi, sillä nyt levyä vaivaa hieman tunkkainen ja paikoin puuroinenkin ulosanti. Etenkin raakuutta ja repivyyttä saisi olla selvästi enemmän, vaikkei jälki näinkään suoranaisesti huono ole. Tusinamallinen rääkyvokalisointi selviää osastaan kohtuullisesti, mutta mitään erityisen hyvää ei yhtyeen anti tällä saralla ole.

Elimi on samaan aikaan tavanomainen, että jollain tapaa myös mielenkiintoinen. Ehkä tässä kutitellaan niitä jotain alkukantaisia aisteja juuri riittävän onnistuneella tavalla, että levytystä voi kutsua ihan hyväksi onnistumiseksi. Ehkä.18.06.2010, Serpent
http://www.elimi.se/ http://www.myspace.com/elimi Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 2044
Palaa »