Kansitaide 0XíST
Unveiling the Shadow World
MCD
[ Ostra Records ]

( 6½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä!
01. Gazing into the Void
02. Kingdom of Slumber
03. One Over Infinity
04. Unveil the Shadow World

Kesto: 23:11

Kahden vuoden merkkipaalua iällään koskettava 0XíST edustaa uudempaa kotimaista tulemista dark metal -rintamalla, joskaan doom/death-linjaukset eivät nekään ole täysin tuulesta temmattuja. Neljän biisin mcd Unveiling the Shadow World antaa varsin mustanpuhuvan kuvan yhtyeen tyylistä.

Alku on kuitenkin tämän tekeleen kohdalla loppua parempaa, sillä lupaavasti avaava ja hieman vanhempaa Hypocrisy-tuotantoa muistuttava Gazing into the Void on teoksen parasta antia. Sen jälkeen luisutaan rauhallisesti, mutta raskaasti möyrivän metallin pariin, josta löytyy edellä mainittuja metallityylejä toisiinsa sopivassa sekoitussuhteessa. Tummia melodioita ja murskaavia kitarademppauksia tarjotaan ärjyvästi raakkuvan laulutyön saattelemana.

Mitä bändi tunnelmallaan ja raskassoutuisuudellaan voittaa, sen se häviää pitkävetisellä jyystöllään. Alun jälkeen suorastaan toivoo, että bändi tempaa mukaansa ja vie syvälle pimeyden syövereihin, mutta sen verran rauhallista on meno, ettei paketti oikein tunnu saavan ilmaa siipiensä alle. Tämä on hieman harmillista, sillä potentiaalia olisi, mutta nyt se tunnutaan jättävän kunnolla käyttämättä.

0XíST on lähtökohdiltaan kiinnostava uusi peluri kentällä, mutta nähtäväksi jää onnistuuko bändi viemään tästä menoaan edes hitusen tarttuvampaan suuntaan. Näillä eväillä kun touhu ei vielä kunnolla mukanaan vie.04.05.2010, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
One Eon
One Eon
[ CD ]
Nil
Nil
[ CD ]
http://www.myspace.com/oxist Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2254
Palaa »