Kansitaide Heaven Shall Burn
Invictus
CD
[ Century Media ]

( 9- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Intro
02. The Omen
03. Combat
04. I Was I Am I Shall Be
05. Buried in Forgotten Grounds
06. Sevastopol
07. The Lie You Bleed for
08. Return to Sanity
09. Against Bridge Burners
10. Of Forsaken Poets
11. Given in Death
12. Outro

Kesto: 45:09

Saksalainen Heaven Shall Burn on aikaisemmilla albumeillaan edustanut hyvää keskikastia, jonka mateeriaalin taso on vaihdellut tyhjänpäiväisestä kouhkaamisesta hyvinkin mieluisaan kuunneltaavaan. Kuudennella studioalbumillaan Invictus yhtye on kuitenkin saanut palasensa paremmin kasaan kuin koskaan ennen.

Vahvasti yhtyeen musiikkiin liitetyn, kummallisen leimaavan, core-termin saa tämän levyn myötä pitkälti unohtaa, mikäli pelkästään rääkylaulun käyttö ja hitaampien osuuksien esiintyminen ei välittömästi johda aivolohkoissa mielikuvaa siihen suuntaan. Melko tyylipuhdasta melodista death metalliahan tämä, sikäli kun genrelokeroinnilla lopulta on mitään merkitystä.

The Omen rykäisee intron jälkeen albumin käyntiin yllättävänkin hidastempoisesti, mutta sellaisella voimalla ja intensiteetillä, että olisi opittavaa muillakin. Jatkavasta Combat-raidasta taas voi sanoa sen, että jos edeltävän Iconoclast-albumin Murderers of the Murderers hieman flirttaili industrial-vaikutteiden kanssa, niin Combat etenee kontaktissa jo merkittävästi pidemmälle. Puolet kappaleesta kuorrutetaan huomion kiinnittävällä tanssibasson jytkeellä, mikä vaati useamman kuuntelukerran ollakseen häiritsemättä. Ihan hauskaa vaihteluahan tuo lopulta totutteluvaiheen jälkeen.

Combatin lisäksi levyn outolintusarjaan uppoaa varsinainen päätöskappale Given in Death, johon Heaven Shall Burn on saanut lainaksi niinikään saksalaisen Deadlock-yhtyeen viehkeän laulajaneitosen Sabinen. Rohkea veto bändiltä, jolta minkään sortin puhtaita vokaaleja ei juurikaan ole kuultu, repäistä sitten kerralla peliin popahtava naisääni Marcus Bischoffin uhmaavan huudon seuraksi. Jälleen tottumista vaativa biisi, joka kuitenkin selkeimmällä tyylillisellä erottuvuudellaan tarjoaa albumille raikkaan päätöksen.

Entistä merkittävämpään osaan Invictus-albumilla nousevat hämmästyttävän toimivat kertosäkeet, jotka raikavat kuin Hypocrisyn tai In Flamesin parhaina päivinä. Melodisia vokalisointeja ei edelleenkään kuulla Sabinen osuuksia lukuunottamatta, mutta huutojen taustalle soitetut kitaramelodiat ovat lennokkaita ja pirun tarttuvia, ja tekevät tehtävänsä vihaisemman mättämisen tasapainottajina. Ja vaikka tarttuvan melodisilla aineksilla mässäilläänkin, riffimyllytyksenkään tasossa ei olla tingitty tipan vertaa. Ainoastaan Meshuggahin koukeroita mallintava The Lie You Bleed for putoaa hieman täyteosastoon laadukkaampien sävellysten välissä.

Invictus on järkkymättömän tiukka albumi, joka nostaa Heaven Shall Burnin aivan uudelle tasolle. Melodioiden osuuden lisääntyminen ei miellyttäne kaikkia, mutta äärimmäisen brutaalin musisoinnin perään haikailevien tuskin muutenkaan kannattaa edes vilkaista Heaven Shall Burnin suuntaan.



26.05.2010, Sami Kontio
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Wanderer
Wanderer
[ CD ]
Veto
Veto
[ CD ]
Iconoclast
Iconoclast
[ CD ]
Deaf to Our Prayers
Deaf to Our Prayers
[ CD ]
Antigone
Antigone
[ CD ]
http://www.heavenshallburn.com http://www.myspace.com/officialheavenshallburn Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 5143
Palaa »