Kansitaide 1349
Demonoir
CD
[ Indie Recordings ]

( 7½ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Tunnel of Set XI
02. Atomic Chapel
03. Tunnel of Set XII
04. When I Was Flesh
05. Tunnel of Set XIII
06. Psalm 7:77
07. Tunnel of Set XIV
08. Pandemonium War Bells
09. Tunnel of Set XV
10. The Devil of the Desert
11. Tunnel of Set XVI
12. Demonoir
13. Tunnel of Set XVII

Kesto: 49:00

Viidenteen täyspitkään levytykseensä edennyt 1349 on nauttinut norjalaisbändeissä ehkä hieman b-divarille ominaista mainetta, vaikka bändillä on jo noin kolmetoistavuotisen uransa ajalta kohtuullisen paljon aikaansaannoksia. Plattoja on suollettu ulos keskimäärin parin vuoden välein, mutta harmillisesti taso on mennyt miltei alusta asti alaspäin. Demonoir tuntuu tekevän sääntöön poikkeuksen, sillä se yhdistää bändille tuttua ja tuntematonta sopivassa suhteessa, kääntäen samalla vajoamisen nousuksi.

Jo alku tekee selväksi, ettei bändi suksi samoja vanhoja latuja, joita bändi on niin monesti aiemmin kulkenut. Räväkkätempoisen ääriblastin sijasta levy käynnistyy jopa suorastaan verkkaisesti, ja vaikka kaasujalkaa myöhemmin painetaankin reippaammanpuoleisesti, sitä osataan myös keventää rauhallisempien osuuksien muodossa. Tuttuja osia ei ole karsittu pois ja siltä osin yhtye kuulostaakin tutusti itseltään. Hitaat osuudet kuitenkin tuovat fiiliksen toisella tavalla, pahaenteisesti, mukaan ja näistä on ammennettu väkivaltaisen nopeuden tuoman sävyn ilkeä veli mukaan. Tasapainottelu toimii paremmin kuin odottaisi ja lopputuloksena kyseessä onkin ehkä bändin synkin levy.

Tuotantopuolella asiat voisivat olla paremminkin, joskaan mistään varsinaisista epäonnistumisista ei ole tässäkään tapauksessa kyse. Soundit liikkuvat jossain raa'an ja rujon, ja toisaalta kliinisen sekä steriilin äänimaailman välillä. Lähtökohtaisesti tällaista voisi pitää jopa hyvänä asiana, mutta jollain tapaa lopputulos on hieman munaton, että toisaalta tympeäkin. Rääkylaulussa voisi pontta olla vielä reilusti enemmänkin, sillä nyt ääntely tuntuu jäävän lähes kuiskuttelun asteelle.

Vaikka Demonoir on kaukana varsinaisesta hitistä, se miellyttää kokonaisuutena ja toimii vaihtelevuutensa takia odotettua paremmin. Ja ennen kaikkea, se on tervetullut parannus yhtyeen aiempaan tasonlaskuun.26.04.2010, Serpent
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Revelations of the Black Flame
Revelations of the Black Flame
[ CD ]
Hellfire
Hellfire
[ CD ]
Beyond The Apocalypse
Beyond The Apocalypse
[ CD ]
Liberation
Liberation
[ CD ]
http://www.legion1349.com/ http://www.myspace.com/1349official Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 4401
Palaa »