Kansitaide KOKOELMA
The Crimson Covers - A Tribute To W.A.S.P.
2CD
[ Remedy Records ]

( 1 )
Osta CDON:ista
CD1:
01. V8 Wankers: Helldorado
02. Torment: I Wanna Be Somebody
03. Warhead: The Manimal
04. 5th Sonic Brigade: Teacher
05. Kneipenterroristen: Fiese Sau
06. Gwyllion: The Rock Rolls On
07. Wyldfyre: Blind In Texas
08. The Rugged: The Idol
09. Abigail: Take Me Up
10. The Claymore: Chainsaw Charlie
11. Custard: 9-5. N.A.S.T.Y.
12. Lonewolf: The Torture Never Stops
13. Adorned Brood: The Neutron Bomber
14. Black Destiny: Wild Child
15. Tragedian: Sleeping (In The Fire)

Kesto 69:33

CD2:
01. Torment: Animal (F**k Like a Beast)
02. Warhead: Killahead
03. Gods Of Hate: Arena Of Pleasures
04. Black Destiny: L.O.V.E. Machine
05. 5th Sonic Brigade: Hold On To My Heart
06. The Chuckies: Ballcrusher
07. Hazy Hamlet: Rebel In The F.D.G.
08. Agamendon: The Headless Children
09. Fire: Hellion
10. Vykyng: School Daze
11. Ingrimm: On Your Knees
12. Tragedian: Doctor Rockter
13. Cold Colours: Forever Free

Kesto 50:12

Huh, minkä taakan nappasin keväällä itselleni. Arvostelisinko W.A.S.P:in, jolta pidän oikeastaan jokaisesta studioalbumistaan, tribuuttituplalevyn? ”Totta hitossa!” Vaan nyt kävikin niin, ettei tätä vain ole pystynyt soittamaan kuin maksimissaan muutaman kappaleen aina peräkkäin, ennen luovuttamisen pakkoa. Ihan liian moneen kuukauteen on mahtunut monenmonta kivuliasta tilannetta, lentokentällä odottamisesta työreissujen hotellihuoneisiin ja kesäloman rannalla rötväämiseen. Ei auta, kipukynnys on aina ylittynyt. Mutta nyt saatetaan tämä Via Dolorosa viimeinkin loppuun, kun se on kerran aloitettu.

Ennenkin runsaissa määrin näitä coverlevyjä mm. Running Wildille (kaksin kappalein!), Saxonille & Motörheadille tehtaillut pohjoissaksalainen Remedy Records on tämänkin takana. Sehän on ylipäätään äärettömän harvinainen taito tehdä draamankaarensa kantava, lainakappaleista koostuva eri esittäjien albumi ja eipä niitä montaa onnistunutta tule varmasti itse kullakaan mieleen vaikka kuinka pinnistelisi. Kuitenkin, tämä yhtiö on saanut noille edellämainituille aikaisemmille aina edes muutaman jo ennakkoon mielenkiintoisen esittäjän, jolla on saanut ainakin minut ylipäätään kuuntelemaan koko tuotoksen. Suurin osahan siellä on tietysti aivan kaameaa kuraa, joka muistuttaa puolestaan siitä miten vanha viidakon laki taisikin määrätä ison osan yhtyeistä maksamaan osallistumisestaan tällaisille. Kylmää promootiobisnestä artistin kustannuksella siis, eikä niinkään kunnioituksenosoitusta alkuperäislegendaa kohtaan, jos kokonaisuudesta puhutaan. Mutta kyllähän poikkeuksiakin mahtuu mukaan ja varmasti myös monen versioijan pään sisälle. Sinne olisi saanut jäädä myös moni idea tälle osallistumisesta.

Yksi tällainen ennakkoon kiintoisa esittäjä tällä olisi ollut kotoinen Burning Point, joka The Crimson Coversin ennakkopuffeissa mainittiin eeppisen Widowmakerin esittäjänä. Bändiä saati biisiä ei kuitenkaan löydy lopulliselta versiolta ja syitä tälle voimme jäädä vain miettimään. Taannoinen kiertuekumppaninsa, saksalainen Tragedian on kuitenkin mukana. Itse asiassa kahdellakin kappaleella, kuten ikävä kyllä muutama muukin esittäjä. Nimittäin nyt on niin, että suurimmassa, vähintään 90% osassa näistä se yksikin versiointi on ehdottomasti liikaa. Kuten sanottua, kuuntelen Blackie Lawlessin emäbändiä vuodesta toiseen erittäin mielelläni, mutta nämä 28 äärimmäisen kurapitoista kappaletta katkaisevat selkärangan kuin hammastikun. Kokeilkaapa vaikka, jos uskallatte. Kaikkein karskein kaveri voisi vielä aloittaa Wyldfyren ja The Chuckiesin jostain ihmeen syystä country/bluegrass -tyylisistä sovituksista. Näissä ei ole labelin metallilinjaan ja muihin bändeihin muuta yhteistä kuin aivan kamala ulosanti, varsinkin vokalistin mutta myös muun kokoonpanon kannalta. Kun taas kamalasta laulusuorituksesta puhutaan, niin tältä julkaisulta voitaisiin kaapia maailmanmestaruuskisojen finalistit äärimmäisen vähällä vaivalla. Jos kellään tarvitsisi virkistää muistia, että 'millaista se sellainen huonolaatuinen, vähän melodisen deathmetallin suuntaan menevä demovokalisointi taas olikaan', niin esimerkkejä onnettoman sovitustaidon ohella tarjoaisivat niin Gods Of Hate, Black Destiny (näettekö myös kaavaa näissä tuskaisissa nimissä?) kuin Tormentkin. Kuinka mitäänsanomattomaksi voitkaan saada alkujaan aivan kelvolliset sävellykset?

5th Sonic Brigade sentään erottuu noista yrmyilijöistä häpeilemättömän munattomalla emo-ulinallaan ja yleisellä lipevyydellä, mutta siitä varoittavat jo biisivalinnatkin, tosin upeat alkuperäisversiot Hold On To My Heartista ja Teacherista eivät tappaisi sokeritautista. Perinteisempää ja melkein toimivaa, joskin punkahtavaa hevityyliä tarjoaa puolestaan vanhemman kaartin nelosdivarilainen Warhead kahdella aivan omaperäisellä, Killahead & The Manimal-valinnalla. Onneksi kuitenkin vain yksi bändi, jopa osin saksahevin ammattilaisista koostuva Kapakkaterroristit on keksinyt levyttää äidinkielellään, tässä tapauksessa Chris Holmesin ansaittua nimikkoa eli Mean Mania. Korkeampi voima on siis olemassa. Tai ehkei sittenkään: kun The Claymore on koilottanut ehdottoman ykkössuosikkini, Chainsaw Charlien (Murders In The New Morguen) aivan päin helvettiä, on äärimmäinen epätoivo jo todella läsnä. Tämä on aivan kamalaa.

Onneksi meillä on kuitenkin vielä ainakin muutaman vuoden aito ja alkuperäinen Mr. Lawless keikkailemassa ahkerasti jopa Suomessa asti, nautitaan vielä kun voidaan! Jos veteraani olisi ehtinyt jo lopettamaan niin tämän käsittämätön huonous (vain yksi esimerkki: The Rugged) saisi tirauttamaan aidon, kaipauksenomaisen itkun julki. Annetaan tuo yksi tähti vaikka kansikuvasta, ihan vain näön vuoksi.14.08.2010, Jussi Kallinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
L.V. Beethoven - Ode To Perfection
[ Digital ]
A Tribute To Sonata Arctica
A Tribute To Sonata Arctica
[ CD ]
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
Descent Into Madness: Against Audio Complications Tape Vol. I
[ MC ]
Keskellä
Keskellä
[ CD ]
Uprising 2
Uprising 2
[ CD ]
http://www.remedyrecords.de Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Lukukertoja : 3291
Palaa »