Kansitaide Poisonblack
Of Rust and Bones
CD
[ Century Media ]

( 8+ )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. My Sun Shines Black
02. Leech
03. My World
04. Buried Alive
05. Invisible
06. Casket Case
07. Down The Drain
08. Alone
09. The Last Song
10. My World (Acoustic version)

Tutkimattomat ovat toisinaan artistiveijareiden aivoitukset. Vai mitä pitää siitäkin päätellä, että eräässä haastattelussa kitaristi Janne Markus kertoi Of Rust and Bonesin purkituksen tapahtuneen osittain alasti? Ja ei, luvassa ei kumminkaan ole entistä riisutumpaa Poisonblackia.

A Dead Heavy Dayn tapaan oululaisyhtye jatkaa edelleen pohjoisten melankoliavirtojen levittämistä kohtalokkaan rockmetallin muodossa. Vielä edellisellä levyllä Poisonblack ei suoraan sanottuna vaikuttanut olevan täysin sinut rokkaavamman tyylinsä kanssa, tason heittelehtiessä vähän sinne sun tänne. Näistä alkuasetelmista onkin mukava huomata itsevarmemman ja päämäärätietoisemman uutukaisen paljastuvan kestävämmäksi kokonaisuudeksi.

Of Rust and Bones lähtee rokkaavasti liikenteeseen, mutta Invisiblen kohdalla sävy rauhoittuu hetkeksi ja onneksi ei ainoaksi kerraksi. Pidän tätä positiivisena seikkana, sillä vahvimmillaan Of Rust and Bones on silloin, kun Ville Laihiala tuo kumppaneineen herkän haavoittuvan puolensa esiin sydänverta vuodattaen. Sävellyskynän terävöitymisestä kielivät myös ensiluokkaiset kitaramelodiat. Yksilösuoritusten saralla on pakko erikseen korostaa kosketinsoittaja Marco Sneckin roolia, sillä varsinkin miehen loihtimat progressiiviset yksityiskohdat tuovat musiikkiin hienostuneen silauksen.

Vaikka Of Rust and Bones ei tee aivan täydellistä säväytystä, on se Poisonblackin diskografian vahvin ja vapautunein tekele. Jos ette millään usko, kuunnelkaa vaikkapa The Last Songin loppujammittelut.31.03.2010, Niko Määttä
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Lyijy
Lyijy
[ CD ]
Drive
Drive
[ CD ]
Bear The Cross
Bear The Cross
[ CDS ]
A Dead Heavy Day
A Dead Heavy Day
[ CD ]
Lust Stained Despair
Lust Stained Despair
[ CD ]
http://www.poisonblack.com/ http://www.myspace.com/officialpoisonblack Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 6066
Palaa »