Kansitaide Nicole
Valve
CD
[ Biotech Records ]

( 7½ )
01. Valve
02. Hiljaisuus
Kotosuomesta kotoisin oleva ja suomeksi myös laulava Nicole on jo suhteellisen pitkän linjan orkesteri. Bändistä voisi sanoa, että he kulkevat Saran jalanjäljissä, mutta kun molemmat orkesterit ovat olleet kasassa jokseenkin yhtä kauan, niin näin on vaikea sanoa. Yhtäläisyyksiä niistä kuitenkin löytyy. Suurimpana varmaankin se, että molemmat laulavat suomeksi ja vielä samalla lailla. Eli kun puhdasta laulua harjoitetaan, niin se tehdään niin hassusti artikuloiden, että siitä ei ihan heti saa edes selvää, että se on suomea.

Sinkun ensimmäinen ja tietenkin nimibiisi Valve on sinkun kahdesta biisistä selvästikin ”nu-metallisempi.” Suhteellisen rauhalliset verset ja rymistelykertsit ja levarit löytyy biisistä myös ja se on huono asia. Bändin suurin kompastuskivi onkin, että ne levarit löytyy. Muuten biisi on suomalaiseksi tekeleeksi ihan hyvä. Toinen biisi Hiljaisuus onkin ihan toista maata. Ensinnäkin tässä ei ole lainkaan levareita ja siinä on enemmän melodiaa. Kertosäe jää soimaan päähän ja se on aina hyvä merkki. Todellakin mallikas biisi. Ihmettelenkin siis, että miksi Valve'sta on pitänyt tehdä sinkkubiisi. Hiljaisuus on niin paljon parempi ja sillä voisi olla myös pieni mahdollisuus saada julkisuutta muuallakin kuin Suomessa. Lisää samanlaisia biisejä ja DJ:ille vaikka kitara käteen, niin alkaa kuulostamaan hyvältä.

7,5/10
Niko JortikkaNicolen single Valve ei pahemmin eroa entisestä. Meininki on edelleen puhdasta alternative- ja nu metallien yhdistelyä. Juuri siis kun luulimme, että genre on kuolemassa, Suomesta lyödään pökköä pesään. Pieni askel on otettu asennemetallin suuntaan etenkin musiikillisesti. Vaikka Nicolen laulu onkin silkkaa suomea, ei bändi silti osaa pahemmin yllättää. Biisinä Valve on aika ponneton yritys. Vaikkakin sämpläys ei oikeastaan häiritse, niin ei se sovi keinotekoisen örinän ja puhtaan laulun sekaan. Hiljaisuus taas sekoittelee keskenään soft rockia ja hempeää lyriikkaa. Keinotekoista örinää ja matalaa säröä sisältyy tähänkin kappaleeseen. Loppujen lopuksi paljoa sanottavaa ei jää, vaikka kyllä tällaisellekin musiikille kuulijoita löytyy. Ei toiminut minulla. En edusta pomppivaa massaa. Mielestäni silkkaa bisnestä. Piste.

6-/10
Ville Lehtinen

18.06.2003, Niko Jortikka / V. Lehtinen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Hävityksen huoneet
Hävityksen huoneet
[ CD ]
Horros
Horros
[ CDS ]
Tuomittujen Joukkoon
Tuomittujen Joukkoon
[ CD ]
X
X
[ DVD ]
Tasavalta
Tasavalta
[ DVD ]
http://www.nicoleband.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 4329
Palaa »