Kansitaide White Wizzard
Over the Top
CD
[ Earache Records ]

( 6- )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
01. Over the Top
02. 40 Deuces
03. High Roller
04. Live Free Or Die
05. Iron Goddess of Vengeance
06. Out of Control
07. Strike of the Viper
08. Death Race
09. White Wizzard

Kesto: 46:02

Iron Maidenin asema metallimusiikin kehityksessä on kiistaton, mutta siitä on myöhemmin tullut riesakin. Rautaneitsyen lanseeraamat kikat kuuluvat monelta levyltä kyllästymiseen asti ja viimeisimmäksi esimerkiksi tästä käy White Wizzardin debyyttitäyspitkä. Osuvasti nimetty Over The Top vie tutut maneerit vähän turhankin pitkälle. Jos kyse ei ole suorasta kopioinnista, niin monelta osin materiaali kuulostaa turhankin tutulta.

Oikeastaan White Wizzard kuppaa koko kasarin ja yrittää ahtaa sen yhdelle levylle. Levy rokkaa tiukasti bassolla laukaten, jonka päälle veivataan kahdella kitaralla harmoniaa ja esimerkiksi High Roller voisi olla Iron Maidenin debyytiltä. Live Free or Die taas puolestaan apinoi Judas Priestiä, sillä sen ensimmäiset tahdit tuovat mieleen Riding on the Windin. Iron Goddess of Vengeance ei taas jätä edes nimensäkään puolesta paljoa varaa arvailuun, kappale on nimittäin melkein kahdeksanminuuttinen eeppinen puristus. Laulumelodiaan on lainattu pätkiä esimerkiksi Maidenin Alexander the Greatista. Lainojen listaa voisis jatkaa melkein niin pitkälle kuin haluaa, sillä oikeastaan levyn ainoa pääosin originaalilta kuulostava sävellystyö on yhtyeen nimibiisi White Wizzard, joka ei suorilta käsin tuo mitään tunnetumpaa kappaletta mieleeni.

Ymmärtäähan sen, että on suosikkeja ja bändejä joiden musiikista pitää, mutta jollain tavalla White Wizzardin kunnianosoitukset kasarin kovimpia tekijöitä kohtaan alkavat tuntua jopa halventavilta. On totta, että tuoreen kasarin tekeminen on äärimmäisen vaikeaa, mutta jotenkin WW:n biiseistä paistaa läpi sekin, että aitaa ylitetään matalimmasta kohdasta. Ihan plagioinnista en vielä puhuisi, mutta onhan tämänkaltainen säveltäminen jossain määrin kyseenalaista. Yhtyeellä kuitenkin olisi rahkeet tehdä jotakin omaa, sillä solisti on kykeneväinen sälli, eivätkä muutkaan muusikot ole huonoja.

Jos Over the Topia käsittelee pelkkänä satunnaisena levynä, ilman muun musiikin viiteryhmää, se on ihan kohtalainen tuotos. Ei huono, mutta ei todellakaan mitään ikimuistettavaa - samanlainen levy kuin joita 80-luvulla tuli joka tuutista. Omiin korviini vaikutteet ovat liian selvät, eikä niiden ottamisessa ole mitään hienovaraista. White Wizzardista jää tuntuma, että se on yksi monista demoporukoista jotka nuoruuden innolla kopioivat omia suosikkejaan. Minusta se ei ole levyttävälle yhtyeelle enää mikään meriitti.12.03.2010, Turkka Holmqvist
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Infernal Overdrive
Infernal Overdrive
[ CD ]
Flying Tigers
Flying Tigers
[ CD ]
High Speed GTO
High Speed GTO
[ MCD ]
http://whitewizzard.net/ http://www.myspace.com/whitewizzard Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 2620
Palaa »