Kansitaide Cardiant
Tomorrow's Daylight
CD
[ Semi-Perfect / Marquee Avalon ]

( 8 )
01. Tomorrow's Daylight
02. Stars Upon Your Life
03. Illusion Game
04. Diamondstar
05. Yesterday To Come
06. Shine
07. Fire On Ice
08. Somehow
09. Morning Here No More
10. Broken Lifeline
11. Pledge
12. Gone Tomorrow

Kesto 44:53

Hämeenlinnalaisen Cardiantin debyytistä ehti vierähtää jo viitisen vuotta, eikä yhtyeen jatkostakaan ollut välillä täyttä varmuutta. Line-up on sittemmin muuttunut melko radikaalisti, eikä alkuperäismiehistöstä mukana ole enää kuin kitaristi ja yhtyeen primus motor Antti Hänninen. Studiogurunakin tunnetun Janne Saksan mahtavaa panosta sessiovokalistina Midday Moon -albumilla muistelee edelleen lämmöllä ja sääli, ettei myöhemmin rekrytoitu Tommi ”Tuple” Salmela viihtynyt edes tähän albumiin asti remmissä. Joka tapauksessa levyllä debytoiva Erik Karhatsu ei todellakaan tuota pettymystä. Miestä voisikin tituleerata jonkinasteiseksi Jonny Lindqvistin tai Timo Kotipellon perinnön jatkajaksi. Pitkästä hiljaiselostaan huolimatta bändin melodinen heavy/powermetalli yltää edelleen kevyesti keskiverron jumputtelun yläpuolelle.

Cardiantin musiikki on kasvanut ja tietyllä tavalla aikuistunut sekä hyvässä että huonossa mielessä. Midday Moonin äärimmäisen tarttuvat ja melodiset rallittelut ovat muuttuneet harkitummiksi ja vähemmän ennakkoluulottomiksi. Pätevää ja mukavalla poljennolla toteutettua kamaa, mutta juuri estoton tarttuvuus oli bändin tavaramerkki ja nyt juuri paras erottuvuus on taantunut. On tietysti jokaisen subjektiivinen mielipide miten muutoksen kokee, eli uudistunut tyyli varmasti puree joihinkin selvästi paremmin. Cardiantin vauhdikkuuden vaihtuminen tiettyyn tunnelmallisuuteen ja pehmeyteen muistuttaa melko läheisesti esimerkiksi Nocturnal Ritesin tyylin kehittymistä Shadowlandista tuoreimman The 8th Siniin materiaaliin.

Samalla rauhallisemmat aor-vaikutteet ovat selvästi aiempaa enemmän pinnassa. Kirpeyttä ja hienoista progressiivisuutta on edelleen mukana, mutta ehkä liian turvallisesti. Tuotannollisesti bändi on myös mennyt selvästi eteenpäin ja lopputulos on oikein maistuvaa jälkeä. Samaa omintakeisuutta biiseihin ei silti ole onnistuttu vangitsemaan ja kirkkaimmasta massasta erottuminen voi olla liikaa vaadittu. Melodisen heavyn ja powerin innokkaimmille seuraajille Tomorrow's Daylight on joka tapauksessa tutustumisen arvoinen levy, joka kasvaa aina hieman jokaisen kuuntelukerran jälkeen.
 09.03.2010, Tero Lassila
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Mirrors
Mirrors
[ CD ]
Verge
Verge
[ CD ]
Midday Moon
Midday Moon
[ CD ]
http://www.cardiant.net http://www.myspace.com/cardiant Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Lukukertoja : 3764
Palaa »