Kansitaide Spock's Beard
Snow
CD
[ InsideOut ]

( 10 )
Osta levy LEVYKAUPPA Äxästä! Osta CDON:ista
CD 1
01. Made Alive/Overture
02. Stranger In A Strange Land
03. Long Time Suffering
04. Welcome To NYC
05. Love Beyond Words
06. I´m Sick
07. Devil´s Got My Throat
08. Open Wide The Flood Gates
09. Open The Gates Part 2
10. Solitary Soul
11. Wind At My Back

CD 2
01. 2nd Overture
02. 4th Of July
03. I´m The Guy
04. Reflection
05. Carrie
06. Looking For Answers
07. Freak Boy
08. All Is Vanity
09. I´m Dying
10. Freak Boy Part 2
11. Devil´s Got My Throat Revisited
12. Snow´s Night Out
13. Ladies And Gentlemen Mr. Ryo Okumoto
14. I Will Go
15. Made Alive/Wind At My Back
Spock's Beard on kivunnut lyhyellä urallaan ns. kolmannen aallon progressiivisen rockin kärkinimeksi. Yhtyeen progressivisia kikkailuja kauniisiin pop-melodioihin häpeämättömästi yhdistävä tyyli on saanut paljon ystäviä myös kotomaassamme.
Snow on spocksien uusin tuotos, ja yhtyeen ensimmäinen teema-albumi, pääasiallinen biisintekijä Neal Morse kun on vastustanut teemalevyn tekoa viime aikoihin asti. Nealin pelko teemalevyn floppaamisesta on kuitenkin ollut täysin turhaa, sillä tällä levyllä Spock's Beard lunastaa paikan klassikkogalleriassa, Tommyn, Lamb Lies Down On A Broadwayn ja monien muiden rinnalta. Huimat 26 kappaletta ja lähes 120 minuuttia pitkä teos hurahtaa ohi hetkessä.
Kappaleet sulautuvat toisiinsa niin luonnollisesti kuin yleensä voi olla mahdollista, ja levyn mieltääkin helposti vain kahdeksi todella pitkäksi biisiksi. Neal Morsen kyvyt biisintekijänä jaksavat myös hämmästyttää, levyyn pääsee sisään lähes ensikuuntelulla, mutta kappaleista paljastuu uusia koukkuja vielä pitkänkin ajan kuluttua. Yhtyeen progressiivisuuskaan ei ole keinotekoisen päälleliimattua kikkailua, tällä kertaa soittotaito on valjastettu tarinan ja biisien ehdoille.
Varsinaisia huippuhetkiä on vaikea etsiä kauttaaltaan korkeatasoiselta levyltä, mutta mieleen jäävät soimaan varmasti ainakin Open Wide the Flood Gates, Devil's Got My Throat, Wind At My Back ja Carrie.
"Snow" on vuoden kärkijulkaisuja, ja kuuluu ehdottomasti jokaisen progressiivisemman musiikin ystävän levyhyllyyn. Tietynlainen helppous saattaa purra myös laajempaan yleisöön. Valitettavasti sanat "proge" ja "teema-albumi" eivät nykymaailmassa saa ostavaa massaa ryntäämään levykauppaan.
Todellisia faneja varten levystä on olemassa myös kolmen CD:n versio, jossa on cover-biisi, akustisia versiota sekä demobiisejä.

18.01.2003, Olli-Pekka Komonen
Muita levyarvioita Imperiumissa Lisää »
Brief Nocturnes and Dreamless Sleep
Brief Nocturnes and Dreamless Sleep
[ CD ]
The X Tour Live
The X Tour Live
[ 2CD ]
X
X
[ CD ]
Live
Live
[ DVD ]
Spock's Beard
Spock's Beard
[ CD ]
http://www.spocksbeard.com Lisää tietoa tästä artistista imperiumi.net:ssä Osta CDON:ista Osta Levykauppa Äxästä Lukukertoja : 14277
Palaa »